Skip to main content
  • orbital
  • 21.03.2022.

Orbital slave 30 godina postojanja u Beogradu!

Jedan od najutjecajnijih britanskih elektroničkih bendova Orbital nastupit će u subotu 4. lipnja u Luci Beograd, u okviru turneje „30-Something“ na kojoj slave jubilarni 30. rođendan

Piše: 

Naslovna foto

Orbital


Od samih početaka ’89. godine kada su u kući svojih roditelja snimili debi singl „Chime“ koji je za samo nekoliko mjeseci postao rejv himna koja je osvojila britansku top 20 listu, a tijekom više od tri desetljeća karijere ovi giganti elektroniče scene redefinirali su plesnu glazbu i popularnu kulturu na njima svojstven način.

Nakon što je pjesma „Chime“ postala globalni hit, uslijedio je debi album „Orbital (Green Album)“, a za njim i „Orbital (Brown album)“ koji su Orbital pozicionirali kao vizionare u glazbi. Uslijiedile su NME nagrade, bili su jedni od glavnih headlinera Glastonbury-ja 1994. godine, a Q magazine je taj koncert uvrstio u „Top 50 nastupa svih vremena“, dok su 2002. godine dodati i na njihovu listu „50 bendova koje moraš vidjeti prije smrti".

Orbital su producirali i soundtrackove za filmove The Saint, Event Horizon, Spawn i The Beach a na ceremoniji otvaranja Paraolimpijskih igara 2012. godine izveli su svoju pjesmu „Where Is It Going“ zajedno sa profesorom Hawkingom na bini.

Svojom reputacijom jednog od najboljih live actova na planeti, Orbital su potpuno promjenili sam pojam plesne glazbe, te su armiju rock fanova preorjentirali u zaljubljenike u elektronički zvuk.

Budući da su zbog pandemije propustili proslavu 30. rođendana, došli su na ideju da godišnjicu obilježe kroz nova izdanja. Kampanja je započela obradama njihovih originalnih pjesama poput „Are We Here?“ i „Belfast“ od strane popularnih suvremenih DJeva kao što su ANNA, Eli Brown, Dusky, Shanti Celeste, dok su sami napravili novu verziju pesme „Satan“, a očekuju se još brojni remiksi. Ulaznice možete kupiti ovdje.

Izvor: OnlyClubbing

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk