Skip to main content
  • 20.04.2022.

Sister Bliss, Richie Hawtin, Orbital i drugi u novoj knjizi koja slavi 50 godina Rolanda

Inspire The Music: 50 godina povijesti Rolanda je "slikovita priča" s tvrdim uvezom na 400 stranica u full koloru koja istražuje povijest i utjecaj tvrtke elektroničke glazbe koja nam je dala TR-808, TB-303, TR-909 i druge instrumente

Piše: 


"Približavajući se i osobno" renomiranim umjetnicima "i njihovim odnosom s Rolandovim proizvodima, produkcijom i izvedbama", knjiga također sadrži intervjue s "inovatorima koji su pomogli dizajnirati opremu koja je Rolanda učinila onim što je danas", kaže Roland.

Među ostalim intervjuiranim umjetnicima su Thomas Dolby, Jimmy Jam & Terry Lewis, Ali Stone, Omar Hakim, Howard Jones, Peaches, Swizz Beatz, Jean-Michel Jarre, Egyptian Lover i mnogi drugi.

Prošlog mjeseca, Roland je najavio novi dodatak kao dio svoje pretplatničke usluge Roland Cloud. Novi plug-in oponaša poznati Juno-60 efekt refrena, koji je postao osnovni dio zvuka cijelog Juno asortimana, a koji se proslavio jer se čuje na Mr Fingersovom 'Can You Feel It?'.

Ovdje pogledajte Rolandovu stranicu povodom 50. obljetnice

Sister Bliss pušta kao Faithless DJ Set na predstojećem Future Scope festivalu na Jarunu od 13. do 15. svibnja. Njen set je na rasporedu 14.05. (subota) na Electronic Stageu, a ulaznice za festival mogu se kupiti na Entrio.

Richie Hawtin dolazi također na Jarun, ali mjesec dana poslije u sklopu We Love Sound Open Aira koji se održava 15. lipnja na 3 pozornice. Ulaznice su dostupne ovdje.

Orbital nastupaju u Beogradu povodom 30 godina rada na sceni, a koncert će se održati 4. lipnja na lokaciji Luka Beograd.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk