Baner

Petar Dundov na makarskoj rivijeri!

Utorak, 14 Kolovoz 2018

Buba Bar sve tvoje zoofilije, araknidofobjie i Bubimirljubstva izvozi na zvuk, ton i ples pred otvorenim horizontom, a petak, 17. kolovoza si svakako zabilježi debelo podcrtano na lišću kalendara jer u Bubu stiže nitko drugi do gospodin ti Dundov, uz noćnu podršku Tonija Juranovića.


Buba Summer s ciljem potrage za najboljim iskustvom na jednoj obali zove u goste diplomata beata rođenog od techna, progressive housea, elektra, sve do ambijenta, prošarao je svime u četvrt stoljeća dugoj karijeri, a danas ga nalaziš kao svojevrsnu fuziju svih ovih žanrovskih izleta, sasvim svoju premreženu, infuziranu iskustvom. Petar je jedan od onih koji te uvijek nekako uvuku u priču, nije bitno u kojem raspoloženju dođeš, postoji jedna emocionalno/mentalno/estetska žica koja te uzme i učini te voljnim poslušati štoriju, a priča uvijek ima uvod, zaplete, vrhunce i rasplete.Ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore, te svakako spada u sam vrh glazbenih izvoznih proizvoda. Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Rainbow Serpent Festival, itd.).


Danas iza sebe ima veliki broj 12” singlova,
te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovim  albumima “Escapements”, "Ideas from the Pond", “Sailing Off The Grid" te na posljednjem "At The Turn Of Equilibrium" objavljenom na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man.Nakon kraja seta osjećaš se potpuno, zaliječeno, neraskidivo spojen s ostalim energijama na flooru, jedna kolektivna ugoda rascijepljena po više tjelesa, povezan u svojoj individualnosti - to i jest cilj glazbe.Dođi u Buba bar, Petru će biti drago! Tko preživi pričat će. E, da! i kažu ljudi da je upad 0 kuna, Buba časti!

Petar Dundov na makarskoj rivijeri!