Baner

Petar Dundov za drugi promo party Imperiuma

Srijeda, 12 Lipanj 2019

U idealnom slučaju imperiji nisu strahovlade već moć na dobrobit svih, a ovoga puta ona se manifestira zvučnicima. Ljeto u Bihaću tako na lokaciji Gradska otoka na obalama Une pleše od 2. do 4 kolovoza.


Svaki pošteni festival treba i jednako dobar promo party, što je zapravo samo isprika i krinka da partijaš više pod istom kapom. Pa tako tik preko granice kod susjeda nam koji ispijaju kavu kao vodu, kod onih koji su prvi u Europi uveli tramvaj i domu europske prašume, u zemlji zlatnih ljiljana, tamo u BIhaću, stoji i jedan kulturni klub koji te zove na drugu po redu promicu Imperiuma na kojoj 14. lipnja kolo vodi ni manje ni više već naš Petar Dundov.

FB EVENT: 2. promo Imperium festivala w / Petar DundovZnači li ti ime stijena, autosugestijom postaneš jednostavno stabilni plato svega čega se dotakneš. Pa stoga kada Petar plete priče, plešeš oko plesne pretklijetke srca duha u stroju koji je zaživio u 80-ima na ulicama Detroita.

Petar Dundov, kao stvaraoc inteligentnog raslojenog, a opet čistog techna, oči je otvorio početkom 70-ih u zagrebačkoj metropoli. Plesni podija postaje pretijesan i mladenaštvo vodi za pult da bi želja i trud probili domaće i regionalne granice pa ga upoznaju i podiji festivala kao I Love Techno, EXIT, Awakenings i Wire, i klubovi koji nose sami svoj kult ličnosti kao što su Berghain, Matter (RIP), Womb, Air, Fuse, Space, a vodi i dugogodišnju vruću romansu s belgijskim Music Man labelom.Ovaj kreativni zaljubljenik u eksperimentalno i marginalno, kozmopolit domaćih pulteva, sasvim suvereno spaja perpetualnu progresiju techno beata s obestjelešenim melodijskim linijama - onima koje pitaju, onima koje odgovaraju, onima koje sumnjaju i potvrđuju prethodnu. Da Petar proba objasniti što za njega znači techno to bi zvučalo ovako: "Techno je glazba koja prethodi pokretu. To je plesna glazba, dovoljno čvrsta da prenese emociju podijem i dovoljno apstraktna da posluži kao predložak zauvijek".Na ovom pred Imperium plesnjaku u bihaćkom Kulturnom klubu pleše se od 21.45 ovoga petka, pa sve dok zora ne poljubi beton kluba u 6 ujutro, a uz Petra okosnicu pulta nose Inis, Irfan F, Moshpit i Herrer. Karte u pretprodaju stoje 10 KM, u konverziji vrišteći simboliku od 5€, a na dan partija iznose 15KM aka 7.5 €. Dođi i zagrij se s nama u Bihaću, da ne podereš neku tetivu u Imperium finalu kolovoza.Do tada domaća zadaća obuhvaća kako i zašto rođenja Imperiuma kroz razgovor s Inisom Bahićem iz sjene Soundkeeprs organizacije, koji slobodno (nije slobodno, zadaća je) istraži skokom ovdje i enjoy!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ImperiumFest (@imperiumfestival)

Petar Dundov za drugi promo party Imperiuma