Skip to main content
  • alt
  • 9.07.2017.

Pioniri Garage zvuka na Zrću slave 20 godina izdanja himne RipGroove

Rocks Beach Club na Zrću, Foundation & Ice Cream Records u ponedjeljak 10. srpnja donose spoj britanskog i američkog Garage house zvuka uz renomirana imena sa dugim stažom u industriji.

Piše: 


Naime, ove godine obilježava se 2 desetljeća od izdanja Garage house himne "RipGroove", koja slovi kao jedan od nezaobilaznih hitova britanske scene s kraja 90-tih. Tako za pult Rocksa sjedaju sjajni Double 99, DJ Fen, X Men, BMJ uz rezidente kluba.
{youtube}EkNsEAvy-Ys{/youtube}

Double99 zajedno sa R.i.P Productions čine britanski DJ i produkcijski team koji izdaju na vlastitoj etiketi Ice Cream Records, a smatraju se pionirima britanskog Garage zvuka. Double99 je predvodnik ovog žanra, a slavu je stekao produkcijom hita "RipGroove". Bass-om vođena himna postala je klasik kojeg i dan danas rado vrte Pete Tong, Annie Mac, EZ, Nick Grimshaw, te se često pušta i u regularnim radijskim i TV emisijama.

alt

Johnny J aka X Men je na elektroničkoj sceni prisutan već 20 godina, a smatraju ga jednim od pionira plesne glazbe. 1996. Johnny je zakucao na vrata britanske Garage scene kao DJ, a 2 godine poslije zajedno sa školskim prijateljom Jason Chue-om počinju producirati bootleg remikse poznatih RnB traka. Njihov prvi remix je sada legendarni Garage hit 'It's Not Right' od Whitney Houston. Nakon brojnih izdanja odlučili su se osamostaliti pa je Johnny uzeo alias X-men s kojim i producira za Ice Cream Records. Remikse je radio za Michael Jacksona, Pink, Ushera, Craig Davida itd.
{youtube}VafNRC9NpWw{/youtube}

DJ Fen svira već 25 godina i njegov žar za glazbom još uvijek je velik kao i na početku karijere. Entuzijazmom osnaženi Fen na scenu stupa u doba kada je rave kultura doslovno eksplodirala, a on se lagano počinje etablirati kroz američku Garage i house scenu organiziraju vlastite partije pod imenom "Global House". Član je dua "Ramsey & Fen" koji su popularnost u Velikoj Britaniji stekli kroz internet i FM radio stanicu Dream FM. Njih dvoje napravili su gro produkcija i remiksa brojnih himni Garage glazbe poput: The Heartists – Belo Horizonti, The Fabulous Baker Boys – ‘Oh Boy’, N-tyc ‘Telefunkin’, Yazz ‘Abandon Me’, Jaheem –‘Could it be’, Robbie Craig – ‘Special’, Somore ‘I refuse’, uključujući i 2 remiksa Kim Mazelle’s ‘Big Baby and ‘Quality’. Svakako njihov najveći uspjeh je hit "Love Bug".
{youtube}DezDtCezXm4{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2