Skip to main content
  • 24.05.2018.

Posljednji vikend u Depo klubu – Elektroni i Active Line Six

Stresovito, brdovito, grbovito svakodnevno, nepopustljivo u zahtjevima na energiju i vrijeme, te ponekad pogura u "kada će petak?" zemlju i trebaš deponij – za brige, nemire, namete na dušu, za sve što nisi i ne želiš biti.

Piše: 


Baš u ove svrhe stoji jedan klub za tebe od tvojih, za katarze kroz znoj i remontiranje sebe kroz pokret, za novu filozofiju postojanja u nediskriminatornom momentu floora. Pa tako Depo i ovaj vikend brine o tvojoj mentalnoj osovini zdravog razuma i za prognanstvo markera, knjiga, tablica, šefova, ureda, zvonjave, prohtjeva i uzurpacija mekoće. Od sata prije ponoći petka 25. svibnja pa do 6 ujutro narednoga dana plešeš na Elektronu.

Subatomski balans akt između jezgre i atoma drži na okupu sve ono što poimaš stvarnim i držiš dragim. Negativno nabijena gradiva jedinica sve je samo ne to. Na Depo Elektronu orbitiraš oko jezgre pulta za koji ti ovoga puta staju domaća dame i gospoda tako da s petka na subote plešeš uz Teychee, Katarinu O'Halloran, Willyja i MANY ELl-a. Ljubaznim ljudima na ulazu ubacuješ 30 novaca, a po standardnoj divnosti do 1 ujutro upadaš free.

Subota, 26. svibnja, pak sa svojim trubama najavljuje cjelonoćnu aktivnost linije na broju šest. Od 11. ure pa do zore narednoga dana s tobom je kroz čitave noćne nemire Active Line Six na Depo-ovom vlastitom D3POzik programu. Active Line Six na sceni je od samih početaka rađanja elektronike na zagrebačkim ulicama i uz glazbeno-produkcijsku misiju ujedno na repertoaru nosi i onu savršenog tehničkog savladavanja alata s kojima radi. Također je i suputnik tvoje Scene gdje ćeš za što god češkaš tjeme u domeni pulteva i sučelja čuti odgovor da pitaš Krešu, jer Krešo je kao naš metaforički zeko -"Krešo zna!" i predvodnik je Jezgrine Apple Logic Pro radionice.

Uz sve ovo rijetko kada naletiš na nekoga tko je već s krhkih 16, dok ostali pokušavaju shvatiti svijet i svoje mjesto u njemu na prvim partyjima, već sasvim jasno znao kamo ide i sa 17 postao najmlađi rezident kultnog doma ritma koje jest Kulušić. Put se prekrižio sa životnim linijama Kikija i Frajmana, u Aquariusu nastaje program "Sabotage" i sve ostalo je povijest upisana u preko dva desetljeća izgradnje domaće scene. E sada ako već pitaš Krešu dođe i vrijeme da slušaš – eto ti cijelonoćne prilike u subotu. Upadaš free do ponoći i zatim ide tridesetka u škrabicu. Dobro nam došli u Depo na posljednji vikend kada ćeš ikada biti ovako mlad. Da, za ozbiljno!
{youtube}N6kiM2XfiFY{/youtube}

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2