Skip to main content
  • 11.12.2017.

Predbožićni groove Tech Rooma pojačava Zlatnichi

Pahuljice padajte meke i guste, dok Tech Room vas vozi kroz ritmove žustre…jer već se bliži onaj čas, kad k nama dolazi mixati zlatni Djeda Mraz.

Piše: 

"Daj nam malo dobrog groove-a" – rekoše narod. I k'o iz vedra neba, dok si rek'o keks spustio se Tech Room program i zabetonirao se na prostoru Boogaloo kluba. Evo ga u još jednoj avanturi, onoj ho-ho-ho veseloj, taman pred Božić da malo razgibate kukove. Bit će to datum 24. prosinca, da tako je u nedjelju. A vesela li ti nedjelja sijedi. Čak i da ne bude snijega, bit će grudanja i to zvukovima, onima elektroničkim čiji ritmovi držat će te u muvingu do samog jutra. A bit će i gosta, s grooveom kojeg nikad dosta, sa sarajevskih ulica – Zlatnichi.

[FBevent]

Nije dugo trebalo da Zlatan Musić pokaže interes za glazbom jer već u osnovnoj školi biva njezin učenik gdje prve korake radi u plesnoj školi. Potom slijedi pomak i upisuje se u glazbenu školu "Novo Sarajevo" kao pijanist. Bile su to naznake da će kad tad još jačim stopama krenuti u glazbeni svijet ne bi li ostavio veći trag. Nama sada davna 2004. bila je početak novih uzbudljivih trenutaka za Zlatnichia koji zadire u svijet DJinga. Marljiv i znatiželjan da nauči zanat, 2005. uslijedila je premijerna gaža u sarajevskom klubu "The Bar".

Želeći svoj stil učiniti prepoznatljivim baca se na kopanje i preslušavanje velikog broja traka. Na putu razvoja kao DJ u svom rodnom gradu susreće se s problem gdje ne dobiva previše prilika za gaže. Sve to imalo je utjecaja da se nakon upisa na Pravni fakultet 2008. na neko vrijeme oslobodi života DJa. No jednom kada uđeš u taj svijet, teško da ćeš ga zauvijek zaboraviti, a to je znao i sam te nakon dvije godine pauze pun elana vraća se svojoj prvotnoj ljubavi te kreće sa osnovama produkcije. Radio je i gradio svoj zvuk dok 2015. svjetlo dana ne ugledaše njegovo prvo izdanjeSerious Damage EP – za londonsku "No Excuse" etiketu. Tek što ga je ponijelo uzbuđenje od izdanog paketa, još veće emocije snašle su ga kada ugledao je support koji mu je pristigao. Nakon što je par puta protrljao oči i sam je shvatio da je pogodio pravi zvuk čiji ritam osjetiše velike DJ karikature, Marco Carola, Paco Osuna i Stefano Noferini.
{youtube}HHTPHkYvJj0{/youtube}

Jednom kada dobiješ takav support tu se događa veliki twist pa tako karijera Zlatnichia od tada samo ide naprijed. Velika stvar za njega su potvrde da mu se trake vrte na festivalima poput Timewarp i Sonusa. Sve ove činjenice samo su mu dale jači poticaj da još jače zagrebe i nastavi sa odličnim vijestima. Kako si je zacrtao tako mu se to i ostvarilo pa eto ga 2016. na "Moon Harbour" etiketi čiji vlasnik je Matthias Tanzman za izdanje Orbiter I gdje su se još našla jaka imena poput Detlefa i Andrea Olive. Pretpostavka je da se njegov popis supportera dodatno pojačao pa su fanom njegovog zvuka postali Stacey Pullen i Monika Kruse. Aktivan je na sceni, malo producira i izdaje za etikete "Zinc", "Play Groove" i "2Drop", a malo se smuca i po sebi dražim mjestima, onima iza pulta. Prometnuo se u respektabilnog kako DJ-a tako i producenta pa odvedoše ga put tako do Zagreba, gdje ugostit će ga Tech Room.
{youtube}1FDduavXang{/youtube}

Prije nekih 15 godina E-Base je pokrenuo ideju Tech Rooma želeći domaćoj sceni pružiti jednu svježinu večeri ispunjenom tech i house zvukovima. Nema tu glazbenih pravila, daj samo groove-a, podigni atmosferu i nedaj da prestane se plesati. Program koji se uzdignuo nakon par godina ponovno diše punim plućima i čeka samo znatiželjne plesače i plesačice da kreiraju zajedno nove goruće atmosfere. Jaka podrška stiže kroz bitove Diogena i After E.

Dobro nam poznati lisci sa plesne scene vrata će otvoriti negdje oko 23 sata, a sve bi trebalo stati oko 7 jutarnjih.

[TechRoom]

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk