Skip to main content
  • 11.12.2017.

Organizatorima tragičnog Love Paradea iz 2010. započelo suđenje za smrt 21 osobe

Krenulo je suđenje za desetak optuženih da su odgovorni za smrt 21 osobe popularnog Love Parade festivala iz tragične 2010..

Piše: 

Žalosna vijest obišla je svijet 2010. godine kako Love Parade prestaje sa djelovanjem, ali još je žalosnija bila ona da je uzrok svemu tome smrt 21 osobe u stampedu koji se dogodio 24. srpnja 2010..

Ovih dana tako kreće suđenje optuženicima koje čine četiri osobe trvtke Lovapent koja je planirala sam događaj u industrijskom gradu Duisburgu te šest osoba iz lokalne vlasti uz optužnicu za nemarno ubojstvo te tjelesne ozljede.

Tragedija se dogodila kada je na tisuće ljudi potrčalo kroz tunel koji je bio jedina pristupna točka festivalu čime je nastala iznenadna panika. Sve to prouzročilo je stampedo u kojemu je 21 osoba poginula, a ozlijeđeno ih je bilo više od 650.

Kako bi se privukla pažnja, očekuje se da će ovo suđenje biti jedno od najvećih u poslijeratnoj Njemačkoj, te će iz Duisburga biti prebačeno u obližnji grad Duessseldorf.

Nije poznato koliko će suđenje trajati prije nego se dođe do zaključka, ali izvještaji kažu da se nastoji dovršiti prije srpnja 2020. kada bi slučaj trebao otići u zastaru. Zadnji Love Parade u povijesti posjetilo je preko milijun rejvera, a život na festivalu izgubilo je 13 žena i 8 muškaraca u dobi od 18 do 38 godina. Žrtve tragičnog događaja bili su iz Australije, Italije, Nizozemske, Kine, Bosne i Hercegovine te Španjolske, uz domaćine.

Ovdje možete pogledati 10 najboljih fotografija Love Parade-a.

Izvor – [Reuters]

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk