Skip to main content
  • 12.03.2020.

Pretproljetni vikend trešti u zagrebačkom Paromlinu

Stara slava i nove priče. Nema boljeg nego kad tradicija nađe novu nišu da se osuvremeni, otpusti sve što je nadživjelo svoju korisnost i upije u sebe nove modele postojanja.  

Piše: 


Pa u jednoj baš ovakvoj fuziji krvne žile starog industrijskog prostora Paromlina dobivaju novu krv u vene.

Ti se ovoga vikenda dokoturaj do Koturaške 1 jer institucija zagrebačkog noćnog života kroz prethodno desetljeće ima nove glazbene priče u ovim betonskim skutima. Kako to obično biva najbolje stvari su kongruentne cjeline srca i vanjštine pa je jedno logično za elektroniku uzeti prostor koji je odražava i vizualno.

Uz minimalne intervencije na ugodno znalački derutno industrijsko zdanje novi Paromlin klub instantno si je stvorio auru koja iz vikenda u vikend priziva zagrebačke noćne ptice elektronike i već si mogao plesati uz Felvera, Petra Dundova, FM-a, Carnera, Tonka, Rinme, Kris, Ivne Ji, Neugodno Kolektiva, Paqistan Krewa, Andlara, synesthesie i mnoge druge.

Na rasporedu vremenskog plana kojeg volimo zvati "samo što nije" naći će se i uvezene ruke globalnih umjetnika kao i nova lokalna lica koja će dobiti priliku potjerati ti puls do maksimuma na flooru.

Novi Paromlin nije samo mjesto za ples, već i kulturni sliv elektroničke glazbe koji se zalaže za eugeniku čistoće elektroničke genologije na lineupu, a kao mjeru uspješnosti team si uzima koliko uživaš s njima.

Pa prije one neodređene "samo što nije" vremenske točke stiže pred proljetni produženi vikend. Četvrtak 12. ožujka poznat je kao baš Teški četvrtak aka Resident Night plus dodatni oblizek all nightera. Znaš da najbolje stvari traju dugo i imaju glavu i rep, a ovoga puta iza pulta stoji glava DJ Renea koji vjeruje u deep tech house i progressive kao metode iskupljenja.

Rene-a je elektroničko usisalo još 1997., a nakon Fanatica, Gjure 2, Sound Factory-ja eto ga u Paromlinu sa šakama housea, techna i trancea i puno toga tvrdog i dobrog. Još bolje DJ Rene s tobom je svakog četvrtka i kada kaže all night, zaista sto i misli, a upadaš za 30.

Sestrinski petak, eto baš sočno natopljen stravom u svojoj 13-ici, ekipa zove Tvrdi petak, a s tobom noć provode Rene, Rinna Ma i Petra. Renea sada već znaš. Petra ti je Zagrepčanka koja vrti tech house i u Paromlinu je slušamo treći puta.

Rinna Ma je danju programerka aplikacija, a noću pultova, te je vlasnica diplome produkcije elektroničke glazbe s United POP – EMI instituta Zagreb. Baš jako voli techno, sve od melodičnih zakutaka pa do acida i industriala. Upadaš za 30 prije 1 ujutro, a ako kasniš izdvajaš 50.

Subota 14. ožujka se cakli čisto i jasno na Pure Code gdje stižu domaći teškaši Lawrence Klein (RatCat), Sthekerson i Daff.

Daleko od Arabije ovaj Lawrence stiže sa šibenskih ulica. Žanrovski klizač i arheolog upao je na ibiški IMS, te gostovao u Space Warehouse za Ibiza Sonic Radio. S Rat Catom 2018. osvaja čak pet Ambasador nagrada, a uz beskonačno mnogo domaćih i regionalnih podija, plesale su goleme svjetske metropole poput Berlina, Ibize, Dublina, Istanbula, Ulma, Osla, Pariza…

Kolegu mu Stekhersona poznaješ. Na stageu je službeno od 2007. te je do 2011. izdao već tri EP-a i vinilku, da bi naredne godine postao tatica Teknotik Artist Recordsa, a nova 2020. je obilježila povratak u studio s melodic-progressive tech petljom na umu.

Upad za subotnju noć standardna ti je tridesetka prije 1 ujutro i 50 nakon.

Vidimo se u reanimiranom Paromlinu.

Nešto će te kad tad samljeti, pa neka bar bude sjajno dok melje.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2