Skip to main content
  • 11.03.2020.

Fatima Hajji – techno sa maksimalnom strašću

Nezaustavljiva sila prirode u carstvu elektroničke glazbe Fatima Hajji jedna je od najprivlačnijih španjolskih glazbenica zadnje vrijeme.

Piše: 


Producentica, DJ-ica, vlasnica izdavačke kuće i zaljubljenica u životinje i prirodu Hajji je predanim radom i veselim raspoloženjem dogurala posljednjih nekoliko godina do magične Ibize, Berlina, Belgije, Austrije, i prošla gotovo sve kontinente.

Na praznik rada dolazi rasplesati publiku Dalmacije i to 1.5. na Hangar 303 u Šibenik.

Posljednji kontigent pretprodajnih ulaznica bit će uskoro u prodaji.

Prelazeći od zvuka koji je pokrivao brze hardcore ritmove sa nenadmašnom estetikom, Fatima posljednje vrijeme ima nešto melodičnije setove koji imaju dodir sa njenim arapskim korijenima, ali dalje glazba joj je dinamični i energični techno.

Njena produžena ruka u radu je vlastita Silver M etiketa koja joj omogućava da se pokaže u stvaralaštvu, kao i da kroz label izda glazbu njoj dragih producenata. Ovoj etiketi predhodila je "Standbite" kroz koju je izdavala bržu i tvrđu glazbu, a to je jedan period umjetničkog života na koji je zaista ponosna.

Techno scena joj je dala puno pa je željela na isti način vratiti sa maksimalnom strašću organizirajući i Eclipse partije. Eclipse serijal je ponudio priliku producentima koji nisu imali prilike svirati tako često, a stvaraju vrhunsku glazbu.

Počela je DJati prije više od 20 godina, a potom je naučila kako stvarati glazbu. "Bio je to spor, emotivan i nevjerojatan put gdje sam saznala da svaki dan mogu naučiti nove stvari i biti zadovoljnija vlastitim zvukom."

Voli svirati i produžene setove do 6 sati trajanja: "Duže setove radim ako mjesto ima odgovarajuće uvjete za to. Nije lako, ali kad djeluje, to je jedinstveno iskustvo.

Danima prije ovakvog skupa pokušavam organizirati pjesme, ali jednom u klubu sve se promijeni i pokušavam pratiti raspoloženje ljudi da im pružim ono što mislim da je potrebno za svaki trenutak, tako da treba dodatna koncentracija pomiješana s intuicijom i, naravno, prepustiti se situaciji".

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2