Skip to main content
  • 22.11.2022.

Prominentne figure melodičnog techna stižu u Peti Kupe na One Drop Music

Klupska večer One Drop Music ima svoj debi pred zagrebačkom publikom

Piše: 

Yubik, 19:26 i Petar Dundov dolaze na prvi party One Drop Music, ove subote 26. studenog u Petom kupeu.

One Drop Music nova je klupska večer koja želi postaviti Zagreb u trend sa zvukom i izvođačima koji nastupaju na svjetskim party destinacijama. Smjer elektroničke glazbe koji će se moći čuti na klupskim večerima One Drop Musica prije svega je melodic techno.

Photo Tiffany Panel

Njemački umjetnik s minhenskom adresom, projekt Yubik pokrenuo je 2018. godine. Njegov glazbeni talent u samom početku karijere su prepoznale izdavačke kuće MoBlack i Stil Vor Talent. Objava traka na spomenutim etiketama Yubiku su lansirale karijeru do prvih nastupa u klubovima. Konstantni rast u karijeri doživljava još jedno ubrzanje nakon trake “The Veil” koja je svoje mjesto našla u set listi Tale Of Usa, koji naposljetku i potpisuju Yubika za svoju Afterlife diskografsku kuću. Upravo na Afterlifeu, Yubik objavljuje svoj najveći hit do sad “The Runner” s kojom savršeno pozicionira svoj zvuk melodičnog techna na glazbenoj mapi.

19:26 je talijanski glazbeni projekt stvoren 2019. koji donosi zvuk emotivne strane techna. DJ s adresom u Milanu ideju za svoju glazbu dobiva iz značajnih sjećanja iz prošlosti, kao i s vizijama što bi moglo biti u budućnosti. Upravo taj spoj donosi u isto vrijeme melankonične i euforične trenutke u njegovim trakama. Izdanja 19:26 svoja mjesta su našla u playlistama Tale of Usa, John Digweeda, Fidelesa i mnogih drugih.

Ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh glazbenih izvoznih proizvoda. Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta.
 

Danas iza sebe ima veliki broj 12” singlova, te samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra.

Uz već brojne nagrade koje je uzeo na Ambasadoru, i ove godine je nominiran u brojnim kategorijama poput "Izvođač godine", "Remiks godine", "Ambasador Hrvatske u svijetu"…

FB Event: One Drop Music presents: YUBIK, 19:26 and Petar Dundov

Ulaznice za premijeru One Drop Musica s Yubikom, 19:26 i Petrom Dundovom možete osigurati preko sustava Entrio.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk