Skip to main content
  • 6.03.2017.

Psytrance legenda u Močvari!

Premotaj film na cca dva tjedna od sada, subotu 18. ožujka, dodaj malo psihodelije i močvarnih stvorenja u mraku i voila – imaš E.v.p/RealityGrid u Močvari.

 
Pod paskom Incognito Agencije sasvim nezamotani u tajnu, direktno iz Brightona za pult stiže pomaknuti genije opskurnog oca twighlighta, psytrance legenda Alex Diplock. Poznatiji psihodeličnom krdu kao E.V.P. Izdaje na labelu na kojem žive sve one divlje i nesputane stvari koje ne znaš gdje da smjestiš – Wildthings Records, najboljem britanskom psytrance labelu desetljeća koji vodi zajedno s Beardy Weardyjem – a na podij Močvare ruku pod ruku dovodi svoj drugi projekt namijenjen svima onima koji gledaju realnost iskosa, koji se još u glavi hrvaju s pojmom realnosti kao simulacije, koji su osjetili neobičnu jezu probabiliteta istinosti pri pogledu na Matrix. Tako ćeš kroz 2 i pol sata live izvedbe imati šansu prošetati kroz Reality Grid, izaći iz zaključanosti u nametnuto stvarno, prošetati njegovim rubovima i naći pukotine u ogradi, poderotine u tkanini realnog kroz koje cure želje i snovi jednog drugog ljubaznijeg svijeta.

 
E.V.P. tak stoji kao abrevijacija za Electronic Virtual Psychedelia od 1995. otkada je izašlo sedam samostalnih albuma, od kojih posljednji ‘Wildscape’ (WildEP 008) istražuje Kyma sustav za dizajniranje zvuka kao i 3D prostorno audio procesuiranje za jedno imerzivno kinematografsko iskustvo slušanja. Frajer koji je s 16 počeo na gitari naposljetku preuzima drugu ulogu i pribavlja si razinu 3 certifikata GNVQ studio inženjeringa, a interesi zalaze i u vizualno i grafičko. Posljednje desetljeće povelo ga je svirkama kroz 60 zemalja uključujući festivale kao što su Soulclipse festival Turska, Universo Parallelo Brazil, Nagisa Festival Japan, Exodus i Super Freak Festival Australija, Hadra Festival Francuska, Aurora Festival Brazil, Intriyami festival Peru, Universal Religion Nepal, Future Nature Festival u Hrvatskoj i Ozora festival, Boom Festival, Blackmoon, Momento Demento…
 
Alexu se pridružuje i MicroHell, rođen pod nebeskim svodom Pule 1985. jer je čak i pakleno dobar psy trance podložan minijaturizaciji suvremenosti. 2004. donosi ljubav spram hipnotičkog zvuka psy trancea pa bivši punk-rocker preskače žanrovske granice kao da igra gumi gumi, a mogli ste ga upecati na istaknutim regionalnim festivalima i party-jima diljem naše lijepe zemlje. Započevši u mračnijem dubljem dijelu bazena dark psy trancea s godinama je zvuk evoluirao i sada inkorporira lepezu žanrova od progressivea, crossovera, fullon-a pa sve do glazbenih eskapada pred svitanje s morning psytranceom.

 
S tobom je i Puljanin Sale koji je u điru također od 2004. Član Marsroom-a poznat je po rezidenturi Future Nature festivala, a lovio si ga svakako još u svakom ćošku u kojem trešti trance kao što su UWOG, Seashplash i Life Celebration festivali, dok najradije pušta stvari s Alexova Wildthings labela, Bom Shanka Musica, Peak Recordsa i Looney Moon Recordsa.
 
Pridružuje se i domaći momak Jack the Tripper. Originalni Jack ubijao je londonskim ulicama pod svjetlima uljanih svjetiljki, a parafrazirani Jack danas čini to za pultom pod strobom koncentrirajući energiju na mračni groovy beat forest psytrancea, breakbeata u dubokih traka koje bacaju na dubstep. Dio je Trip to Zion kolektiva kao i Cupus Kaktus/Tripping Trolls Records mreže.
 
 
Sada za malo logistike još samo trebaš znati da počinjemo oko 23, i deremo do 7 ujutro, upadaš za 50 kn prije 1 i 60 nakon, a limitirana serija ulaznica po 40 novaca u prodaji je od danas (6.3.) u "Klub-u" u Trnjanskoj 1 od ponedjeljka do četvrtka od 18 do 24.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk