Skip to main content
  • 29.01.2018.

Ravno iz Detroita za rave na splitskom karnevalu ljubavi!

Karnevali su slavlja života, mjesta okupljanja gdje je jedini imperativ užitak i ljubav, ovoga puta na potpornju zvukova Detroita.

Piše: 

Splitski karnevalski izdanak stoga je ujedinio pipke s onima somnambulista i maničnih glazbenih nesaničara Moondance festival ne bi li se iz ove afere rodilo dijete ljubavi  – Love Carnival Rave 2018. na koji stiže i detroitski meštar parade Terrence Parker, jedan od legendarnih izdanaka nevjerojatno plodne scene Detroita.

Bilo je to doba nemira i bujanja kreativnosti, eksperimenata i istraživanja novih žanrova i siva panorama industrijskog Detorita pod kožom je bridjela bojama i idejama kada je 1968. na njegovim ulicama rođen Terrence. Gotovo nevjerojatno jest da je gospodin Parker u glazbi već 35 godina, započevši davne 1982. na proslavi slavlja kraja 8. razreda jednog školskog kolege, da bi već naredna godina u srednjoj školi donijela uključenje u školski radio program WSHJ 88.3 FM gdje kao dežurni DJ postaje sve poznatiji u Detroitu i dijelovima Kanade i u vidokrug upada i detroitski techno i čikaški house koji su postali temelji oblikovanja jedne estetike.

1988. donosi prvi techno EP  u sklopu uspješne grupe glazbenika Separate Minds s Lou Robinsonom i Marcom Kinchenom, a do '96. nova glazba rađa se s detroitskih labela poput labels KMS, Serious Grooves, Simply Soul i Submerge. U međuvremenu '93. nastaje i osobni label Intangible Records, a sasvim neopipljiva alkemija onoga što može odvela ga je na svirke u 42 zemlje i rodila preko 100 originalnih izdanja za slušne bome labela poput Sony, Planet E, Defected, Nervous, Kingstreet, Purple Music… Playliste su se poslušno uvijale pod prstima uz izdanja "Love's Got Me High", "The Question" i broj 1 albumima “Life On The Back 9” "Detroit After Dark". Čuješ li ikada po kuloarima priču o Telephone Manu to bi se također odnosilo na Terrancea koji je poznat po nastupima koji koriste telefonske slušalice i opremu, a kralj multitaskinga ujedno jednako lako miksa na 4 decka kojih se uhvatio i za svoj legendarni Boiler Room nastup.
{youtube}zFlpWbVL9U4{/youtube}


Bitan info za tvoj plesa i nota željni kostur svakako jest da je Parker u Hrvatskoj po prvi puta i da ne vjeruje u ovlaš predstavljanja pa ćeš ga tako uhvatiti u ekskluzivi petosatnog sladostrašća uz podršku kolegice DJ-ane, producentice, autorice i vokalistice Merachke  – zakrabuljene dame, rođene detroitčanke koja nastavlja ostavštinu Underground Resistancea i I Scana 7. U utorak, 13. Veljače , ova predvalentinovska noć slavi sasvim drugu ljubav na službenom afteru karnevala i splitskom klubu Central do 6 ujutro, a gospodinu Parkeru i Merachi pridružuje se iz srca Moondancea i naš vlastiti Pero FullHouse.

Idi pa vidi, dođi i pleši, vjeruj u ljubav, ljude, karnevale, slavlja, slobodu i kreativnost i potencijal mase tijela na flooru da stvore kakofonije lijepog! Vidimo se na Love Carnival Raveu 2018.! Central te čeka.

[Event]

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop