Skip to main content
  • 26.08.2020.

Rođendani, zmajevi i techno tamo gdje Neretva priča priču moru

Dok se majka zmajeva igra dalekim prijestoljima za imaginarne zemlje, mi imamo jednu zmajski dobru štoriju tamo gdje Neretva priča priču moru.

Piše: 


Kiteboarding Komin na neretvanskom ušću zove te u subotu 29. kolovoza na party pod paskom Delta Sound Industrya i svijeća puhačkog slavljenika M. Schumana koji u goste dovode legendu hrvatskog techna, DJ Ogia.

Od četiri popodne osjeti se pozvanim i dobrodošlim na ivice ovog bajkovitog horizonta i pleši s nama do ponoći. B-day Rave with DJ Ogi OPEN AIR slavlje je glazbe, ljudi, povezanosti, prijateljstva, zajednice, ravea i prirodne.

Pod otvorenim nebom čestitaš slavljeniku, mladom gospodinu Schumanu na godini više mudrosti, znanja i traka. Sada primajući poštu u Dubrovniku, Marko je sin Kominske obale na sceni od 2016. Glazba je ovdje učinila ono što radi najbolje, našla nekoga dovoljno jakoga da želi i može više i potakla stvaranje nečeg lijepog na korist svih. Iz ove glave se tako rađa ideja stvaranja jednog kohezivnog kolektiva koji organizira kvalitetne elektroničke sadržaje za prekrasni kutak Dubrovačko-neretvanske županije i nastaje, sada debelo poznati i pod otvorenim nebom i zvučnikom voljeni, Delta Sound Industry. Markov recept je red dubokog techna, red minimala, red oštrog agresivnog techna, i uvijek je baš baš fino.

DJ Ogi je jedan od onih koji je gradio iz nule. Na sceni od '95, ovaj osnivač riječke techno scene, četvrt stoljeća kasnije i dalje je u centru domaće elektronike scene. U beskonačnom CV-u dobrog i glasnog poznaješ ga i kao suradnika X-music showa i Energetica Music showa, oba na valovima radio Crikvenice. Kao dio Energetica Musica koji nastoji posvetiti sve svoj resurse organizaciji i promociji kvalitetne elektronike, bio je i dio izazastornog tima organizacije jednog od najboljih hrvatskih open airova – "Exotica".

Slaže bogati bujajući hard techno s tamnijim elementima koji te usišu kroz zvjerski elegantno slaganje setova miksanjem na tri decka simultano. S Ogijem su plesali Dance Valley, Love Parade, MTV Valkana Beach, Citadela i Imperium, Cosmo, Opposite Expression, Woodshock, Liberty White, Paradog, Massacrate… Beskonačne domaće i strane klubove, na krilima glazbe premrežene kontinente, Beast Music Records label i sidro na sjajnim kompilacijama poput Mayday 2007”, “Palazzo Mix”, “Hardtechno”, “Schranzwerk” and “Shranz Total” kasnije, Ogi je s nama na Kominu od 22 do ponoći ove divne subotnje uvertire u bablje ljeto.


Slavljenik preuzima vremenski okvir od 20-22, prethodi mu Te Mimashouu, a Anthony Locomotivo zagrijava od 16-18. Hoćeš li after za tebe je tu Matej. Praktični info kaže – dođi na vrijeme jer ti je upad besplatan do 21, a od 21 do ponoći u škrabicu bacaš pedesetku. Dok si god živ možeš se boriti i graditi ono bitno. To je to što slavimo na rođendanima. Marku neka je sretan i neka ide još 105 pa opet. Vidimo se u delti.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk