Skip to main content
  • 3.10.2019.

Spektakl u Domu sportova uz The Chemical Brothers

Zagreb se ovim koncertom iznova stavlja na kartu velegrada koji dovodi najveća imena svjetske glazbene scene!

Piše: 

Nakon velike 'No Geography' turneje, nastupa na najvećim svjetskim festivalima, od Meksika, preko Glatsonburyja do Fuji festivala u Japanu, a uoči velike završnice u Londonu, The Chemical Brothers stižu u Hrvatsku, i to u Zagreb, gdje će nastupiti po prvi put! Svi ljubitelji elektronske glazbe napokon će doći na svoje, jer 12. listopada u Dom Sportova stižu kraljevi electro scene!

Više od 20 godina The Chemical Brothers  iznova definiraju elektroničku glazbu kao i doživljaj iste. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih Londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizualni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu. Svi koji su bili na njihovim koncertima ponavljaju kako je to iskustvo koje se ne može opisati niti ponoviti.

Njihovi nastupi nisu samo DJ setovi već kompletan vizualno glazbeni događaj praćen spektakularnom vlastitom produkcijom, koji stvaraju sasvim novo iskustvo i jedno od najzanimljivijih doživljaja glazbe općenito.

Grupu The Chemical Brothers osnvali su Tom Rowlands i Ed Simons, a duo iz Machestera se uz „Prodigy“ i „Fat Boy Slim“ smatraju jednim od pionira big beat žanra elektroničke glazbe. Posljednji, deveti album „No Geography“ izdan prije svega par mjeseci, pokupio je same hvalospjeve kritičara i publike, što znači da Chemical Brothersi stižu u Zagreb na samom vrhuncu svog stvaralaštva. Hrvatska publika, kao i ona regionalna koja će prisustvovati koncertu može očekivati spektakl o kojem će se još dugo pričati!

Chemical Brothersi po prvi put stižu u Zagreb, a posljednje gostovanje u Hrvatskoj, prije skoro 10 godina na Pagu, bilo je rasprodano. S obzirom na interes publike kroz sve ove godine, i kvalitetu benda koja se iznova svakim singlom, nastupom i albumom potvrđuje, očekuje sa da će i koncert u Zagrebu biti rasprodan.

Ulaznice za koncert The Chemical Brothers moći će se kupiti preko sustava Eventim, a slijedećeg tjedna pratite naš portal Klubskascena.hr jer pokoju ulaznicu dijelimo!

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2