Skip to main content
  • 17.04.2019.

Techno Uskrs na Veliku Subotu u Puli

Koji je smisao tvoga konkretnog životnog puta ne znamo, no smisao svih balkanskih blagdaničenja jest dakako francuska salata i njen esencijalni sastojak kremice od kokošjih ovulata – majoneza.

Piše: 


Pa u kršćanske svrhe prekrojeni poganski simboli plodnog razmnožavanja za neke nose religijske konotacije tijela koja ustaju i nakon što im je istekao rok trajanja,u utješnoj maksimi vječnoga života budeš li sjajno dobar. No kako ovo ima sasvim labavu nepovezanost s zečekima, jajčekima, tucanjem i orgijanjem u blagdanskoj trpezi, prije šećerne kome kolačomanije, bakinih pusa i purećih strvina, pulski Uljanik ti vadi mast mameći te jednim sasvim drugim slavljem, slavljem života, energije, zajedništva i glazbe na Techno Uskrsu u organizaciji TJNS-a i Pula NIghtlife-a. Pa nakon uspješnog plesnjaka u ZeroStrasse tunelima, s Puljanima, Puljankama i svima koji odluče biti posvojeni na noć, dvije, nekoliko, plešemo na Veliku Subotu, 20. travnja uz Adoo-a, Artnote (Sandro Stehlik & Beatriss), Karamaticha i Driverra.

Adoo već poznaješ na naličjima svojih noćnih gušta. Gospodin Admir Hasanbegović u elektroničku lepezu sebe upisuju istraživanje housea, tech-housea, zaplete te kao muhu u mrežu groovy bassa, prebaci se na malo strogih perkusija za disciplinu i zatim te regresira na doba divljeg plemenskog trzanja, sve na struju, sve jako i uglavnom techno. Na selu ćeš pronaći svašta, od nakovnja, preko brajde i koze, pa sve do ljubavi, no odnedavna, zahvaljujući ADOO-u, na selu se može pronaći i techna, uz beskonačne liste sjajnih izdanja,produkcija i suradnji, nova vijest je da ADOO i kolega mu Driverr pod TJNS krilom kreću na turneju europskim gradovima pa su za sada potvrđeni Erfurt, Berlin, Portorož, Amsterdam, Ženeva i Banja Luka.

Artnote je dvojna manifestacija zvuka i umjetnosti koju čine estetski uštimani Sandro Stehlik i Beatriss. Ciljaju na to da budeš umjetnost sam u bilo čemu što radiš, na sveobuhvatne kvalitete umjetnosti koje se prelijevaju u glazbeno kao jednu njenu ekspresivnu granu. Kao utisnute misije nosi sa sobom parole slobode da budeš takav kakav jesi u onome što smatraš svojim, da doživiš specifična iskustva u onome što nije apsolutno nužno za postojanje, ali postojanju daje legitimitet i puninu. Umjetnost je, bez obzira na svoju formu i medij, sve ono što u svijetu nastaje kao čista i iskrena manifestacija ideje – od kolača, preko nježnosti, do trake.

Kolega im Karamatich već je poznat plesačima tunela ispod grada Rijeke. Rođeni Vodnjan donosi na ovaj Techno Uskrs malo tech house gušta, dok Admirov TJNS kolega Driver jest jedan Irvin iz malog gradića koji kuca glazbom u srcu Istre. Ovaj Žminjanin za svoj elektronički alias upravo uzima ime Driverr i od 1981. spletom okolnosti, želje i ljubavi vozi ravno prema glazbi na struju. Za one koji su elektroniku zavoljeli već u 90-ima stvari nisu bile tako jednostavne i dostupne pa je Irvin već kao klinac dječju ušteđevinu trošio na rijetke kazete "strane muzike" da bi danas bio ponosan član scene koju voli te friško ponosan i pun ideja nakon što je završio profesionalnu edukaciju glazbene produkcije u Abletonu u organizaciji EduSplash platforme u Puli pod mentorstvom Marko Grbac Knapić M.G.K.

Sada sve znaš i sasvim u kuži možeš sada planirati svoje glazbeno pulsko uskrsno uznesenje, a na floor upadaš za 30 novaca. Vidimo se u klubu Uljanik i veselimo se kolektivnom čekanju jutra Techno Uskrsa, i upamti – ima li bilo što na stolu išta zeleno u sebi, legitimno je to zvati salatom.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2