Skip to main content
  • 21.04.2016.

Tri enigmatska vikenda na kuršanečkom jezeru!

U mjestu Gornji Kuršanec, na samim vratima Međimurja, stoji jedno jezero i klub postavljen tik do vodene fronte.

 
Enygma tako sjedi u svom zagonetnom malom komadiću raja i čeka gladna stopala u potrazi za zvucima elektroničkog. Samo 15 minuta od Čakovca ili možda jedan mini roadtrip za zagrebačke ekipe? Sat vremena i tamo si.
 
Enygmatic dance ove najbliže nam subote, 23. travnja, za pult parkira križevačkog majstor DJ Renicka
 
 
Na osobnoj su otisnuli Renato Mikec, a ovom rođenom Križevčaninu prvi elektronički poljubac dali su raveovi u zlatno doba na prelasku stoljeća na kojima se put prekrižio s nekima od velikih pa je kao prijatelje upisao i Morbid Sensea, Maryja, Petra Dundova, Shanea54, The Namea, Krnyu… Podiji uskoro više nisu bili dovoljni i staje iza gramofona 2002. No stvarni život je tražio svoje paljenice. Završetak školovanja i posao pogurali su DJ karijeru u drugi plan na tren, no ljubav orijentirana na house nikada nije prestala. 2012. je bilo godina koju je obilježila kupnja nove opreme, sati provedeni u samoobrazovanju i uskoro su uslijedili i nastupi u lokalnim klubovima po Križevcima. Danas u mikseru koji jest DJ Renick možete uhvatiti sve od Housea, preko Latino Housea, Tech Housea pa od Progressivea. 
 
Podršku pružaju rezidenti Enygme DJane Sylph i njena druga polovica DJ Gogolesko, kako kao zasebne manifestacije tako i u dualnom izdanju Emphatic Affinityja. Vidimo se oko desetke, a party se nastavlja do dugo nakon izlaska nedjeljnog sunca.
 
30. travnja dolazi s jednom usrdnom molbom svih kojima srce kuca u beatu elektroničkog. "Don't Stop The Music" u goste poziva Koprivničanina DJ Chille Jr.-a.

 
Ljubitelj svega onog dobrog, partygoer i onaj koji je inauguralni nastup imao tako davne 2000. u legendarnom varaždinskom EX-u tvoj je vođa parade kroz noć na jezeru. Godine su ga gledale kao urednika i voditelja emisije elektroničke glazbe NIght Moves od 1999. do 2002. na koprivničkom radiju Drava, a emsija se vraća u audiosferu 2011. kao jednomjesečni glazbeni punkt na Framed FM u obliku podcasta koji možeš loviti nedjeljom od 17-19, a prethodne epizode možeš uhvatiti na Mixcloudu. S vremena na vrijeme dogodi se i neki guest mix, pa su tako do sada svojim mixem gostovali Pytzek, Nebuloz, Jogarde, Mario Novak, Vrle, Below Bangkok, D-Gree i Tom Lown.
 
Od 2008. do 2011. preuzeo je odgovornost organizacije i rezidencije 8beatz večeri u koprivničkoj Kugli, mogli ste ga gledati kako prebire ploče na bjelovarskoj Euphoriji, Moving projektu u Marofu, Sirupu, Boogaloou, Poratu (Barbarellas) u Pirovcu, Partyloop eventima… Od prethodne godine započinje i produžetak radio emisije u formi Night Moves evenata u svom rodnom gradu, u KKC Pixel, gdje domaći i svi koji se tako osjećaju uživaju u setovima koji se protežu od 4 do 6 sati.
 
Kao potporni stupovi iznova su s nama i enigmatski rezidenti Emphatic Affinity i DJ Baseline, dok živu za zagrijavanje diže mlada nada domaće scene iz Jastrebarskog, Blays.
 
7. svibnja još jednom u Enygmi šumimo. Šum na Umu dovodi Zoroolsa (ex Chani Brawo, Juicy Stereo, Koprivnica). Koprivničanin do srži, zaplakao je prvi puta 1985. Znaš one klince koji buče čime god mogu. Ne ne rade to da vas nerviraju nego samo istražuju svoju urođenu inklinaciju zvučnom pa je tako započelo i za Zoroolosa, koji je krenuo sakupljanjem ploča i radio kazeta. Već 15. godina donijela je fascinaciju elektroničkim i kreće u istraživanje. Uskoro ga je ekipa iz kvarta zvala na privatna događanja, a krajem 2009. samopouzdanje izgrađeno na ovim privatnim partyjima nalazi svoje mjesto za pultom kluba. 

 
Brži house i techno koji vrti slijeva se 2010. u program House Spank! koji se održava pune 4 godine. No balansiranje između house i techno niti rezultira ipak priklanjanjem techno ljubavnici, gasi House Spank! i 2014. započinje sočni Juicy Stereo, koji stoji kao naziv projekta iz kojeg se krije organizacija evenata te radio emisija koja se trenutno emitira na 2 radio postaje. Emisija je u relativno kratkom roku postala vrlo slušana pa su se među gostima do sada našli Miss Soulfly, Lea Dobricic, Stanny Abram, Sinisa Tamamovic, Miss Sunshine, Dj Jock, Lemon, Ivan Komlinovic, Toxic…
 
ZOROOLS & JUICY STEREO online;
 
 
Podrška još jednom stiže iz ruku Emphatic Afinityja i DJ Baselinea, a ovoga puta warm up je povjeren mladom perspektivnom Zagrepčaninu Niđi Brownu.
 
Kud god kreneš posvuda party, after iza svakog zakutka. Pa potegni koji puta do mirne površine jezera. Možda jest stajačica, ali ti nećeš biti na miru ni sekunde. Enygma čeka. Biraj svoj vikend i možda se sudarimo negdje u mraku podija!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk