Baner

Tvorac klupskih himni Secondcity ovog petka u Zagrebu

Ponedjeljak, 07 Listopad 2019

Music Unites People” 11. listopada ugostit će poznato ime svjetske house scene, britanskog DJa i producenta Secondcity.

Za svoje zagrebačko izdanje Music Unites People, globalni pokret odabrao je klub Opera u samom srcu Zagreba.Iako je ovaj party najavljen za 27. rujna, glavni gost nije mogao stići zbog otkazanih letova, pa se u video poruci ispričao publici i objavio novi datum nastupa, za petak, 11. listopada. Secondcity priprema trosatni set, za početak večeri zadužen je Tom Bug, a kraj plesnih uzbuđenja preuzima Hrwo E. Jeftinije ulaznice po cijeni od 40HRK dostupne su preko službene Music Unites People web stranice,

FB EVENT: Music Unites People w/ Secondcity (Defected) 11/10/19 new date!Secondcity
je odrastao u Chicagu, što je uvelike ostavilo traga na njegovo viđenje House i  Techno glazbe. Upravo je njegov najveći hit “I Wanna Feel” inspiriran životom u Chicagu. Sama pjesma je iz dana u dan dobivala sve vise pažnje radijskih postaja koje su je puštale na dnevnoj bazi, a uz podršku velikana kao što su Annie Mac, Skream, MistaJam i drugih, Secondcity je vrlo brzo imao svoj britanski broj 1 (UK No. 1). “I Wanna Feel” izdana je za uglednu britansku etiketu Ministry Of Sound, a na njegovom službenom Youtube kanalu zabilježila je preko nevjerojatnih 65 milijuna slušanja.


 

Ubrzo nakon osvajanja svih britanskih ljestvica singlova, Secondcity je nastavio izbacivati iznimno kvalitetna house izdanja, kao što je i visoko ocijenjena stvar “Groove N’ On” izdana za britanski DFTD, podetiketu kultnog Defected Recordsa. Njegove produkcijske vještine nisu ostale nezapažene ni od strane Nic Fanciullija koji ga je tražio da za njegovu etiketu Saved Records snimi EP, kao i remiks Carl Coxove stvari “Time For House Music” na poznatoj Circus etiketi, za koju izdaju i mnogi drugi velikani iz svijeta elektroničke glazbe. Uslijedila su i izdanja za etiketu Suara, kao i novo izdanje za Ministry Of Sound, novi hit u suradnji sa vokalisticom Ali Love -  “What Can I Do”.

2014.-ta godina bila je godina kada se Secondcity na sceni istaknuo kao kvalitetan producent, a sve je počelo izdavanjem odlične stvari “I Enter” izdanoj na DirtyBird etiketi Claude Von Strokea te suradnjom sa Route94 na odličnom house hitu “Freak”. 2015.-te godine svojim novim izdanjima Secondcity dobiva podršku velikih imena kao što su Andrea Oliva, Guti, Stacey Pullen, Hot Since 82, a neka od njih su EP “Feel It” za Saved Records, kao i stvar “Say It” koju je premijerno na Radio 1 pustio Pete Tong, a koja je pobrala i simpatije od imena kao što su Marcell Dettmann, Dennis Ferrer, Joris Voorn, Damian Lazarus i Claptone, da spomenemo neke. U novije vrijeme, Secondcity je ostvario suradnje sa trenutno jednim od najaktualnijih tech house dua, Solardo, a njegov najnoviji singl u suradnji A Double “Let The Music” za etiketu Sola, tek će osvojiti ljestvice. Važno je spomenuti i izdanja za Toolroom Records te nadolazeće za Green Velvetov Relief.Zahvaljujući svom odličnom radu u studiju, Secondcity je vrlo brzo ostvario nastupe na mnogim festivalima poput Glastonbury, Reading & Leeds, SW4, Creamfields, Pukkelpop, The Social, kao i mnoge klupske večeri diljem Europe, a pokrenuo je i vlastiti serijal “ENd” s kojim je je odradio UK turneju uključujući nastupe u klubovima kao što su The Warehouse Project, La Rocca i Fabric. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i poznati party serijal ANTS u sklopu BPM Festivala te kluba Ushuaia na Ibizi kao i nastupe u sklopu Joris Voornovog i Nic Fanciullijevog serijala La Familia. Festivali poput Snowbombing, Sonar, Hideout još su neka od velikih događanja na čijim se line upovima našlo i ime Secondcity.
Tvorac klupskih himni Secondcity ovog petka u Zagrebu