Skip to main content
  • 1.07.2022.

Vikend tulumarenja u Diamondu na Krku: Roger Sanchez i Magdalena

Prošlog vikenda naša elektronička scena postala je bogatija za još jedan noćni klub koji radi na njenom razvoju

Piše: 

Klub Diamond se nalazi iznad Malinske na otoku Krku koji ove godine postaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje elektronike. Tek što se otvorio klub nam već ovog vikenda 1. i 2. srpnja priprema dvije poslastice.

Večeras je na programu tvorac hita "Another Chance", dobitnik Grammya i house zvijezda se 40 godina iskustva Roger Sanchez dok će warm up raditi vrlo iskusni Bush.

Za subotu, 2. srpnja u goste stiže Solomunova sestra Magdalena koja se čvrsto etablirala kao producentica, promotorica i DJ-ica u Njemačkoj i na Ibizi. Za pultom su još i Marina Karamarko te Kristijan Molnar kao regionalne zvijezde. Ulaznice za oba partya su dostupne na Entrio.

ROGER SANCHEZ

Roger je umjetnik koji uvijek ide naprijed, redefinirajući house glazbu. Unatoč svom uspjehu, on ostaje skroman, stvaran i vjeran svojim korijenima. S-Man to savršeno sažima kada kaže: "Uvijek idem naprijed, ali nikad ne gubim iz vida gdje sam bio."

Karijera Rogera Sancheza, DJ-a i producenta, započela je kasnih 80-ih, gdje ga je kao mladića namamila eksplozija hip-hopa koji je zavladao gradom. Prihvaćajući kulturu kao b-boy i crtač grafita, pravio bi zabave na rijeci Bronx, a ubrzo su ga prijatelji natjerali da se okuša na vinylu.

U vrijeme gdje su se Hip-Hop, house i turntablizam sudarili u savršenoj oluji kreativnosti Roger je iskoristio svoj trenutak i počeo graditi svoje carstvo na vinylu počevši od nekoliko singlova i proširivši se na ogromnu kolekciju od preko dvije tisuće originalnih produkcija i remiksa.

Izdavao je glazbu pod mnogo aliasa uključujući S-Man, Roger S, The Nu- Solution, Underground Solution, DV8, Ego Trip, El Mariachi, The Funkjunkeez, Tribal Infusion, Twilight i Transatlantic Soul. Roger je imao niz izdanja za utjecajne neovisne izdavačke kuće kao što su Strictly Rhythm, One Records i Defected.

Toliko uspješnih pothvata nikada ne bi bilo moguće bez čvrste radne etike, nešto čime se Roger ponosi. Od samog početka bio je predani kopač dobre glazbe, tražeći opskurne uzorke i breakbeatove u utjecajnim NYC prodavaonicama ploča kao što su Rock & Soul i Vinylmania.


 
2001. dosegao vrhunac uspjeha

S pjesmom "Another Chance", osvaja top liste diljem svijeta, te je s tim singlom je postavio temelje za međunarodnu popularnost skupivši i 35 miljuna streamova. Roger od tada nije prestao, obilaziti svijet, izdao je niz originalnih ploča i bio pozvan da remiksira širok raspon umjetnika uključujući Michaela Jacksona, The Police, Dianu Ross, Jamiroquai, Maroon 5 i No Doubt, za koju je 2003. osvojio Grammyja za najbolju remiksiranu snimku za pjesmu "Hella Good".

U posljednje vrijeme Roger se vratio u studio fokusirajući se na kreativnost. Bilo da se radi o njegovom nedavnom hitu Dream on Me, s Ellom Henderson, njegov dobrotvorni rad ili grafitima i digitalnoj umjetnosti, Roger uvijek pronalazi inovativne načine povezivanja s publikom i pomicanje granica svog zanata.
 

MAGDALENA

Magdalena se čvrsto etablirala kao umjetnica, promotorica i DJ-ica, nakon što se prvi put upoznala s elektronikom u dobi od 15 godina. Stalno je bila okružena glazbenim utjecajima Hamburga, uronjena u njemački cvatući Deep Melodic i Indie, te Techno/house scenu. Od njezinih poznatih Shadows partya održanih diljem Ibize, Europe, Sjeverne Amerike do impresivne diskografije preko izdavačkih kuća Diynamic, Mobilee, Kitball, Selador, Bedrock Recordsa Johna Digweeda, Crosstown Rebels, Knee Deep in Sound, Anjunadeep i Mood, Magdalena je spremna za uzbudljivu budućnost.

Magdalena se također čvrsto etablirala unutar elektroničke zajednice kao 'crowd first' DJ, što je brzo dovelo do nastupa u klubovima Pacha i Amnesia s Ibize, Watergate Berlin kao i svjetskih festivala kao što su Melt, Tomorrowland ili Sonus Festival.

Da budem iskrena, mislim da je to bilo u danima u klubu EGO u Hamburgu kada sam morala preuzeti ulogu izvođača čiji je let bio otkazan. Tada sam primijetila koliko je zabavno svirati pred ljudima i dobila sam nevjerojatan feedback koji me doveo do toga da češće nastupam kao DJ-ica."

Nakon brojnih remiksa, od kojih je najpoznatiji Mobyjev kultni `Why Does My Heart Feel So Bad', Magdalena je objavila svoj prvi EP za Diynamic, 'Elementum', u proljeće 2018. Sljedeće godine, Magdalena se vratila u studio s mnoštvo remiksa uključujući 'Ida Engberg – Abataka', 'Nicole Moudaber – The Sun At Midnight' kao i dugogodišnji klasik i ikona 'Shout – Tears for Fears' dok je izdala svoj EP na izdanju Rebelliona Damiana Lazarusa.

Magdalenina uvodna pjesma “Mountains of Es Cubellsodaje počast kulturi after-partyja na Ibizi – koja se događa u privatnim kućama koje se otvaraju kad se klubovi zatvore, vani na toplom zraku i sunčevoj svjetlosti, te u vrlo intimnoj atmosferi.

Njen projekt Shadows je format koji počinje rano navečer, koncept je bio fluidan promjenom rasvjete i dekora, upijajući i iskorištavajući slavnu glazbenu kulturu Ibize na otvorenom. Vrtili su Solomun, Tale of Us, Nicole Moudaber, Hernan Cattaneo, La Fleur 2019. i Magdalena je proširila koncept na međunarodnu razinu od Tuluma i cijele Europe u Zürichu, Berlinu i Hamburgu, kao i u Južnoj Americi i SAD-u.

Kao i svi drugi izvođači u 2020., svijet je zastao s turnejama, no Magdalena se opet vratila u studio, objavivši zadivljujući EP Outlines na Bedrock Records Johna Digweeda.

Klub Diamond je nedavno objavio i bogati program DJ gostovanja u srpnju koji možete pogledati u našem kalendaru. Više informacija također na stranici diamondclub.hr te na društvenim mrežama kluba Diamond.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk