Skip to main content
  • 11.08.2023.

Fedde le Grand predvodi zvjezdani line up festivala Sea Dance in Exile u Diamondu na Krku

Uz nizozemskog majstora, od 17. do 19. kolovoza nastupaju i  francuska globalna senzacija Willy William te brazilski superstar Alok

Piše: 

Njegovi kreativni taktovi, ritmovi, melodije i ritmovi okružuju nas svakodnevno, a predanost glazbi i nepokolebljiva strast prema plesnom podiju čine ga važnim faktorom svjetske elektroničke scene.

Fedde le Grand, jedna od najznačajnijih figura house glazbe, stiže u petak, 18. kolovoza u Diamond Club na Krku. Nizozemska zvijezda nastupit će u jednom od najvećih klubova u regiji u sklopu festivala Sea Dance in Exile.

Još 2006. godine privukao je globalnu pozornost hitom Put Your Hands Up For Detroit kojim je udahnuo svježinu u ustajalu house scenu. Njegov debitantski album Output iz 2009. objavljen je u čak 64 zemlje, čime je postao jedna od najistaknutijih kreativnih sila u elektroničkoj glazbi, dok se 2011. rekordnih pet pjesama našlo na broju 1 Beatportove ljestvice. Sve traženiji je zbog vještina remiksiranja, a njegov talent prepoznale su mnoge glazbene superzvijezde poput Madonne, Coldplaya, Robbieja Williamsa, Mobyja i Fatboy Slima.

Kao jedan od najdosljednijih muzičkih talenata, Fedde le Grand demonstrira sposobnost da se bez napora neprimjetno kreće između mainstream hitova i oštrijih underground zvukova. Diljem svijeta stotine tisuća svjedočile su efektnim nastupima uživo, među ostalim i na najvećim festivalima kao što su Coachella, Ultra, Global Gathering, Mysteryland i Tomorrowland, a ostala je zapamćena i njegova rezidencija u londonskom Ministry of Soundu.

Uza sve uspjehe, vrhove međunarodnih ljestvica i globalnu DJ slavu – Fedde je i dalje fokusiran na stvaranje i isporuku odlične glazbe. Pokazat će to i u Diamondu tijekom festivala Sea Dance in Exile koji se održava od 17. do 19. kolovoza. Uz nizozemskog majstora nastupit će i  francuska globalna senzacija Willy William (17. 8.) te brazilski superstar Alok (19. 8.).

Pjevač i producent Willy William iznjedrio je hitove koji se broje u milijardama poput Mi Gente, Ego i Trompeta, a njegovom planetarnom uspjehu doprinijelo je i to što se našao na prvom mjestu liste najtraženijih francuskih izvođača na platformi Shazam.

Među najistaknutije aktere svjetske elektronske scene spada i Alok koji svojstil opisuje kao brazilian bass i dance pop. Vodeći medij na području glazbe i tehnologije MusicTech opisao ga je kao umjetnika koji ispisuje nova pravila dancea traku po traku i kao producenta s Midinim dodirom kojim je pozlatio pjesme iz opusa najvećih muzičkih zvijezda – od Due Lipe do Rolling Stonesa.

Ulaznice potražite ovdje: www.entrio.hr/venue/malinska/diamond-club

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2