Skip to main content
  • 7.09.2023.

CBM konferencija je otkrila tajne uspjeha u industriji, novu festivalsku tehnologiju…

Konferencija na plaži Zrće okupila je domaće i inozemne stručnjake iz industrije, a danas se program nastavlja od 12 sati

Piše: 

Započelo je treće izdanje glazbene konferencije “Croatia Beach Music Conference” na Zrću. Organizatori festivala, vlasnici klubova, umjetnici, booking menadžeri, event menadžeri kao i drugi profesionalci iz industrije okupili su se kako bi raspravljali o aktualnim temama te donijeli insajderske informacije sudionicima.

Na konferenciji smo u društvu organizatora nagrade Ambasador

Treće izdanje CBMC nosi slogan “Bringing The Music Together”, a konferencija je dovela ključna imena iz industrije, poput predstavnika renomiranih festivala kao što su EXIT, Ultra Europe, BPM, Sziget i drugih. Prvog dana konferencije, paneli su obradili teme koje su se doticale organizatora i što oni donose u budućnosti, tehnologije vezanu uz bezgotovinsko plaćanje i festivalske narukvice, vođenja i bookiranja artista, logistike u produkciji kao i nadolazećoj inovativnoj tehnologiji.

Na panelu “New Emerging Destinations: Exploring the Next Music Scene” raspravljali su suosnivač BPM festivala Philip Pulitano, direktor biznis razvoja Insomniaca za Europu Ajdin Begović (Baggi), generalni menadžer WV Musica Simon Oates i suosnivač BSH Eventsa Drago Vukelić. Panelisti su otkrili svoja iskustva u pripremi događaja, osvrnuli se na probleme na koje nailaze s lokalnom vlašću, strategijama dovođenja izvođača i privlačenja publike. Dotaknuli su se na sami glazbeni ekosustav, važnost suradnje s lokalnom scenom, kao i samom kratkoročnom budućnošću i planovima. Kroz pitanja publike, razjasnili su nedoumice među sudionicima kod prvih koraka kada neko postaje promotor i organizator.

Sljedeći panel, otvorio je diskusiju o funkcioniranju bezgotovinskog plaćanja na festivalima. Kakve sve prednosti, mande i inovacije bezgotovinsko plaćanje donosi otkrili su direktor CASFID-a  Joaquin Costa Marco, osnivač Entrio.hr platforme Berislav Marszalek, direktor i vlasnik Header Digitala Mate Škugor i security system menadžer u Intisu Nikola Kanaet. Sudionike konferencije je pred kraj panela zanimalo, postoji li budućnost top up sistema plaćanja na festivalima kada su nam mobiteli postali jedan od načina plaćanja te zašto ulasci-izlasci s festivala nisu mogući.

Generalni direktor agencije 2Night Management Matic (Mac) Rogan, umjetnički direktor Amnesie Ibiza Neil Eveans, direktorica 3pmmedia Lidija Balija i glazbeni menadžer Sebastian Martison su otkrili način privlačenja umjetnika, strategije njihovog plasiranja na tržište, stvaranja karijera, kao i proces bookiranja.

Kako bi neki koncert, party ili festival bio spreman za primiti na tisuće partijanera, zaslužna je ekipa iz produkcije.Carl A H Martin, direktor EldreDamir Dražić, glavni producent Visual Europe Groupa Balazs Pacser, producent Diamond Cluba Petar Petrović te vlasnik i direktor Izvan Fokusa Filip Trezner su podijelili kako je raditi duge sate i boriti se s problemima koji nastanu kada postoje vremenska ograničenja, kako zadržati postojeće radnike i koje inovacije koriste u podizanju razine produkcije.

Posljednji panel prvog dana je bio usmjeren na tehnologiju i inovaciju u eventi industriji. Dronovi, audiovizualna produkcija, laseri svjetla, narukvice koje mijenjaju boje u ritmu glazbe možemo očekivati u budućnosti, a to su sudionicima otkrili XR ekspert i specijalist virtualne produkcije Adler Zamora Ruiz, direktor CASFID-a Joaquin Costa Marco, poduzetnik Alejandro Araujo i direktor Wolfpack Entertainmenta Julio Cesar Celada.

 

Croatia Beach Music Conference se nastavlja danas s još nekoliko zanimljivih panela.

Današnji program dostupan je u našem kalendaru. Konferencija se završava after partyem u Noa Beach klubu koji starta oko 23h.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk