Skip to main content
  • 28.03.2023.

Vikend u Crkvi u znaku drumbe i old school techna

Petak u Crkvi je namijenjen za mlade snage za pultom, a subota za veterane

Piše: 

Ovog petka 31.3., za sami kraj ožujka, kolektiv Shabby Kicks Connection još jednom preuzima riječku Crkvu sa stranim gostovanjem.


Foto Iva Krznarić

Iz Bristola u Rijeku stiže prominentna figura minimal i deep drum ‘n’ bass scene – Creatures. Uz engleskog DJ-a i producenta nastupaju i sami rezidenti Shabby KicksaBoogie, Introvert, Raul B i RawFlip kojima se pridružuje riječki dvojac Madvillains.

Harvey Gordon poznatiji kao Creatures bristolski je DJ i producent poznat po svojoj konzistentnosti i svježini koju je donio drum ‘n’ bass podžanru. Njegov diskografski katalog je bogat izdanjima na etiketama poput Lifestyle, Flexout, Dispatch, Rebel i drugima. Osim objava na renomiranim d’n’b etiketama, njegova glazba se mogla čuti na Drum & Bass areni, BBC Radio 1 i Nosia Radiju. Nedavno je nastupio i u kultnom londonskom Fabricu zajedno s Lifestyle obitelji.

Ulaz do ponoć iznosi 6€, a iza ponoći je 8€.

FB EVENT: Shabby Kicks Takeover vol.3 w/CREATURES (UK)

U subotu 1. travnja, najdugovječniji hrvatski program “old school” techno glazbe – Retro Techno još jednom čeka riječke partijanere. Nadolazeće izdanje Retro Techno partyja jeu znaku vinila, a za gramofonima će biti varaždinska techno legenda DJ Nitevision NV, riječki DJ Rotten koji se ovom prilikom vraća za pult i sami domaćin DJ Ogi.

 

Velibor Vitez poznatiji kao Nitevision NV je techno veteran sa sjevera koji se uhvatio u koštac s DJ-ingom i produkcijom još za vrijeme fakultetskih dana krajem 90-ih godina. Organizator je event platformi poput “Abundance” i “Collision”. Neven Babin poznatiji kao DJ Rotten u elektroničku glazbu je došao iz punk-rock benda “Crvene parole”. Strastveni je kolekcionar vinila koja danas broji nekoliko tisuća ploča uz brojna raritetna izdanja. DJ Ogi je predvodnik riječke scene više od 20 godina. Njegov stil se uvijek bazirao na technu, dok mu je današnji zvuk ispunjen s nabrijanim technom obavijenim mračnim elementima.

Organizatori za sami kraj poručuju partijanerima “Svirat će se dobri stari vinili!”

Upad cijelu noć iznosi 7€.

FB EVENT: Retro Techno

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2