Skip to main content
  • 16.06.2020.

Zagreb pleše na techno Open Airu Collab na Sveučilišnoj livadi

U suradnji sa udrugom Baltazar u petak, 19. lipnja održat će se prvi open air event u posebnom ambijentu Sveučilišne livade kod Nacionalne sveučilišne knjižnice (NSB), u centru Zagreba i tako predstaviti novi projekt i klupska večer, Collab.

Piše: 


Zagrebačkom techno DJ-u Man from the Lab, poznatom po svojim autentičnim setovima na tri gramofona pridružit će se osječki DJ i producent te rezident TRAUM programa, Volster.

Zagrebački Man From The Lab nedvojbeno je jedan od najboljih i tehnički potkovanih techno selektora iz Hrvatske. Radi se o pravom virtuozu za DJ pultom, a njegovi dinamični setovi na tri gramofona odlikuju se preciznim i tehnički zahtjevnim momentima pomoću kojih u kratko vrijeme uspijeva odsvirati velik broj ploča.

Iako se miksanjem bavi skoro dva desetljeća, debitirao je tek 2012. godine od kada broji nastupe po Hrvatskoj, Sloveniji, Irskoj i Njemačkoj od kojih treba izdvojiti gostovanje u legendarnom berlinskom klubu „Tresor“ te vrlo poseban nastup na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića na kojem je uspio rasplesati veliki broj techno fanova pod vedrim nebom.

Kao organizator, kroz vlastiti program Chemistry te u suradnji s Machine Whisper-om, zagrebačkoj sceni predstavio je legende i predvodnike techno zvuka od Oscar Mulera, James Ruskina, Monolakea, Octave One, do Developera i Christian Wunscha.


Volster je osječki DJ i producent koji djeluje na svjetskoj razini, a uz Insolate začetnik je Out of Place  i TRAUM evenata, a samostalno je osnovao vrlo uspješni techno label Seccesion koji su podržali DJi: Marcel Dettmann, Dax J, Chris Liebing, Laurent Garnier, Radio Slave, Jonas Koppa, Shlomo, Charlotte de Witte itd.

Kroz organizaciju TRAUM i Hipertenzija večeri u svom rodnom gradu predstavio je domaćoj publici novi oblik techna i klupskog života specifičnog za većinu Europe. Francois X, Amotik, Dj Deep, Antigone, Etapp Kyle, Anthony Linell i Paula Temple samo su neka od imena koja su premijerno gostovala u Osijeku i u Hrvatskoj.  


Do danas, Volster je nastupao diljem Europe, od klubova u Berlinu i Budimpešti do festivala poput Dimensions Festivala i Modem Festivala. Jedan od najistaknutijih nastupa je svakako nastup u kultnom klubu Berghain u rujnu 2019. godine kada je nastupio na lineupu zajedno sa Dax J, Perc, DVS1, Amotik, AnD, Stephanie Sykes, Zenker Brothers i Under Black Helmet.

Također jedan od bitnih “aktera” večeri bit će i iconic Funktion-One (Official) soundsystem, sistem prisutan u mnogim svjetskim klubovima i festivalima za koji će se pobrinuti Kimatika. Treba naglasiti da je ulaz besplatan, ali broj istih je ograničen, te je moguće potvrditi svoj dolazak na baltazar.guu@gmail.com (naznaka: privremeno članstvo – 19.06.2020. god. – Sveučilišna livada). Početak u 17 sati.

FB EVENT
Baltazar pres. Collab w/ Man From The Lab & Volster

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk