Skip to main content
  • 23.05.2013.

Zagrijavanje za Ultru

Omega Ritam Records & Events organizira predstavljanje domaće, kako lokalne, tako i nacionalne elektro scene, uz nekoliko stranih DJa, a sve kao službeni partner Ultra Europe festivala koji će se ovoga ljeta od 12. do 14. srpnja održati u Splitu i Hvaru.

Piše: 

 
Cilj je stranim posjetiteljima spomenutog festivala predstaviti dugu povijest partija i klupske scene u Hrvatskoj s nekim od sudionika u razvoji iste kao i novim imenima ito kroz 6 službenih partija u klubu partneru, Hemingwayu koji se nalazi samo dvjestotinjak metara od glavnog događaja. Na tri uvodna warm up partija, dva festivalska after partija kao i završnom partiju, nastupiti će više od 30 dja na dva plesna podija. Omega Ritam kao najstarija živuća party organizacija u Hrvatskoj, koja je upravo proslavila 16 godina od svog prvog partija dobila je čast predstaviti kako lokalnu tako i nacionalnu scenu. S preko 200 organiziranih događaja i 100 internacionalnih DJ imena od 1997. do danas Omega Ritam je pomogao utabati put Hrvatskoj kao festivalskoj zemlji.
 

Welcome Ultra Europe Party 9. srpnja
Welcome Ultra Europe partijem započinje serija na kojem će uz domaćina Peru Fh nastupiti i Pete Dux iz Zagreba, Darko J, Miro i Jake iz Splita, te Silvio Hrabar iz Trogira, dugogodišnji rezident Omega Ritam partija.

Global Beats -Local Scene Party
Dan tj, noć poslije, 10.7. slijedi događaj pod nazivom Global Beats – Local Scene na kojem će se predstaviti Pytzek iz Zagreba, Marcellus iz Kaštela, Zorro iz Šibenika, Okac, Jock i Yelle iz Splita. Dj Wedran i Atonic iz Sarajeva dolaze nam u suradnji s novim BiH portalom za elektroničku glazbu – Groove.ba

Omega Ritam Records Party 11.07.
Četvrtak je rezerviran za Omega Ritam party. Povodom ponovnog lansiranja najstarije hrvatske techno etikete nastupit će artisti koji su izdavali za Omega Ritam records ili će tek izdati:  Ivan Komlinović iz Zagreba, Edy C iz Šibenika, Silvio Hrabar, te Tome R. iz Trogira. Nakon 9 vinilnih izdanja u periodu od 2002. -2005. Omega Ritam Records počinje ponovo s radom i to s izdanjem Da Fresha – Check This Out koji će se uskoro naći u prodaji.

We Love After Parties  – 1st day after party 13.07.
After party od prve večeri festivala započinje u subotu ujutro u 4.00 i predstavit će UK techno legendu – Billy Nastyja. Također nastupiti će i ekipa sad već kultnog kluba Sirup: Felver, Sergej, Arszenik, te njihov gost DJ Fedja iz Slovenije. Potporu će im pružiti domaći Silvio Hrabar i Jake.

We Love After Parties  – 2nd day after party 14.07.
Drugi We Love After party počinje u nedjelju ujutro u 4.00 kada će se Intec Showcase-om predstaviti jedna od najznačajnijih svjetskih techno etiketa u vlasništvu Carl Coxa – Intec records. Nastupiti će čovjek koji stoji iza nje i jedan trenutno najtraženijih dja i producenata novije  generacije – Jon Rundell. Uz njega će nastupiti i atisti koji su također izdali za Intec: slovenski virtuoz Tommy De Clerque te Ivan Komlinović. Uz spomenute nastupiti će Juri Paik i Duke Hervie iz Splita te  Edy C i Scheva iz Šibenika

Good Bye Ultra Europe Party 14.07.
Za oproštaj s festivalskim tjednom sprema se Good Bye Ultra Europe party na kojemu će nastupiti F.Sonik iz Slovenije, Aldo Morro iz Zadra, Miss Soulfly iz Rijeke, Darko J. i Juri Paik iz Splita kao i Mladen i Stipe iz Šibenika. Uz navedeno biti će organizirana izložba flyera od početaka do danas kao i nastupi nekih od sudionika prvih techno i house partija u Hrvatskoj.

{jcal_latest eventid=3016}
{jcal_latest eventid=3017}
{jcal_latest eventid=3018}
{jcal_latest eventid=3019}
{jcal_latest eventid=3020}
{jcal_latest eventid=3021}

brejcha 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.