Skip to main content

Bella Technika – vinilno izdanje u remiksu legendarnog Grega Wilsona

Najnoviji remiksevi beogradskog benda Bella Technika imena “Substance Select Vol.2” je napravio čuveni DJ Greg Wilson, te je objavljen u vinilnom obliku  31.1.2020. kao najnoviji dodatak u katalogu poznate londonske etikete Super Weird Substance.

Piše: 


Na EP izdanju se nalaze tri remiksa, od kojih jedan sa njujorškom pjevačicom Sarom Lucas, kao i jedna do sada neobjavljena originalna pjesma benda. Greg Wilson je ušao u povijest kao prvi britanski DJ koji je davne 1983. godine nastupao uživo u TV programu BBC-ja, i dobitnik je brojnih nagrada: magazin Rolling Stone je njegove mikseve uvrstio u Top 25 svih vremena, DJ Magazine ga je uvrstio u Top 20 remiksera svih vremena, dok je jedan od njegovih mikseva uvršten u 10 najboljih u cjelokupnoj povijesti emisije “Essential Mix” na kanalu BBC Radio 1.

1200

Svaki od remikseva Belle Technike sa izdanja “Substance Select Vol.2” je posebno najavljen na Bandcamp stranici benda:
bellatechnika.bandcamp.com

A1) U svojoj tradicionalno razigranoj maniri Greg i Ché Wilson potpisuju prvi remiks, vodeći uvodnu pjesmu sa albuma (“Reinvented Daily”) na psihodelično putovanje obilježeno upotrebom vocodera i dub efekata.

A2) Za drugi remiks bio je zadužen Lee Perry AKA Peza – njegov “acid trip” i acid zvuk dopunjuje primalni vokal Sare Lucas, što pjesmu “I Feel Light” vraća u dane kada je house glazba bila na svom vrhuncu.
 

1200

AA1) Sljedeći je Henry Greenwood sa uvrnutom i potpuno “svojom” verzijom pesme “Heat Control”, u kojoj repetitivni vokali Katarine Jovanović, Bojana Drobca i Mikija Ristića lebde iznad groovea koji stabilno grabi naprijed.

AA2) EP izdanje zatvara originalna verzija pjesme “Suddenly I Feel So Light” demonstrirajući specifičnu fuziju živog i elektronskog zvuka koja je bendu donela priznanja širom Evrope.

Podsjećamo, Bella Technika je svoj prvi album “Section” objavila u ožujku prošle godine u suradnji nezavisnih etiketa Bravo Boys, Odličan Hrčak (RS) i PDV.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2