Skip to main content
  • 16.06.2017.

Dimensions pokreće vlastiti label!

Dobre stvari, dimenzionirane, predimenzionirane, umnožene i teleskopirane u sjećanjima podija, implodirane i eksplodirane unutra kao najbolje festivalske priče koje nosiš sa sobom u ljeto 2017. ulaze s novom etapom razvoja – Dimension Recordingsom.


Novi sasvim svježi label na audiofilskoj panorami etiketa 14. srpnja sjeda u javnu sferu sa svojim prvim izdanjem “Dimensions Recordings: An Introduction” gdje će se na trodijelnoj kompilaciji zateći imena poput Byron The Aquarius, Mim Suleiman, Mike Dehnert, Marcos Cabral, Obsolete Music Technology…

Šest godina je prošlo u suverenoj misiji izgradnje reputacije kao jednoga od najboljih u konglomeratu undergrounda sastavljenog od festivala, internacionalnih serijala, Dj direktorija i Dimensions Soundsystema. Nakon inicijalnog rezanja trake s 12 eklektičnih izdanja rasipanih na 3 12" EP-a uslijedit će i njihove digitalne reiteracije koje prate putanju od soula i housea pa sve do techno i electro kuteva, a fuzija nastaje na razmeđu novih i starih, etabliranih i svježih prijatelja festivala pod kreativnim vodstvom Dimensions Recording Teama, Andyja Lemaya i Davida Martina.

Dio prvi sastavlja na okup umjetnike koji dijele nezanemarivu dušu u svojim radovima i EP stiže s jednim kozmopolitskom svjetovnom emocijom, od svahilija na Mim Suleimanovom "Pole Pole", afro utjecaja švicarskog kolektiva Alma Negra "Onga" donose beat koji bi jednako lako sjeo na neki opskurni kasnonoćni britanski floor i pulsku mu plažnu protutežu. Slijede jazom obojeni zvuci Istanbula Karema Akdaga i trake "Getdownsoclose" i zatvaranje James Tillmanovim remek djelom s toplim  vokalom "Wander".

Drugi dio donosi više na floor orijentirane skladbe pokera američkih umjetnika, tako različitih, ali s jednakim indeksom potencije. S nama je Marcos Cabral i "Prochainement", dok Byron The Aquarius baca jednu s osobnim funk potpisom "Full Moon". Lady Blacktronika stiže s trippy house komadom ugodno melankolične vokalne linije "Can We Still Be Friends?", uz finalni pečat DJ Aakmaela i sirovi mutabilni "Transit".

Konačni član trijade nastupa s mračnijim intergalaktičkim opskurnostima zapetljanih techno konstrukcija, kao jedan od onih za neki pokoji kasni sat s krive strane ponoći. London Modular Alliance trio donosi hardware ekskurziju "Crosstalk", da bi baklju predao Francuzu Upwellingsu za purističko diktatorsko spajanje duba  techna u "Soft Shadows". Treću žrtvu prinosi čikaški Steven Tang putem Obsolete Music Technology kanala  kao "Comb Freq" za malo kisele floor energije, i finalni dio preuzima Fachweerk label glava Mike Dehnert s ogoljenom ljepotom trake "Tokyo".

Pa u nestrpljivom očekivanju novih priča ostavljamo vas sa teaserom.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2