Skip to main content
  • 10.08.2020.

Lag i MKDSL, Novi Sad i Beograd, techno i umjetnička poezija

1-„Ej, matori, došao bih sutra do tebe.“
-„Aj“.

Lag i MKDSL, Novi Sad i Beograd, techno i umjetnička poezija – suradnja koja se kad tad morala dogoditi.

Piše: 

MKDSL (Mama Kaže Da Sam Lep), čovjek koji je više puta osvojio regiju pjesmama kao što su Nakit, Vash Pas, Dođi na More itd. poznat je svima po unikatnom humoru i upražnjavanju široke lepeze muzičkih žanrova, senzibiliteta, napjeva.

Lag je domaćoj publici poznat po svom tvrdom, ritmičnom technu koji izdaje po labelima kao što su MORD, Elements, THEM, ali i svjetskoj karijeri: nastupima u Berghainu, Tresoru, turnejama po Americi, Brazilu, Gruziji itd.

Ovu pjesmu napravili su jednog proljetnog dana, prije par godina i ležala je kako u njihovim DJ folderima, tako i u srcima svih koji su je (u rijetkim prilikama kada ju je bilo moguće čuti) spoznali. Njena priča nosi u sebi izazov, optimizam pomućenog uma, osvajački duh i sliku plesa, neukaljanog vještinom. U pjesmi se prepoznaje MKDSLov laki dodir melodičnog i lirički dubokog, dok perkuzivno zakivanje i utegnuta produkcija odišu Lagovim dodirom.

U kreaciji King Ov Densa sudjelovali su i Lara Bunčić (hvala Lara), WARP studio (tvorci veoma lijepog spota koji prati pjesmu), kao i Marine Benabou (naš guru dobrog masteringa iz parižanskog studija). Dakle, kao što vidite, u pitanju je ne samo međugradski, već i međunarodni proizvod.

Iako je pjesma bila zamišljena kao privatno oružje za njene tvorce, njen potencijal za stvaranjem partya gdjegod da zapjeva iziskuje da milozvuci koje emitira ugledaju svjetlost dana i dodirnu uši svakoga tko želi da bude dodirnut. Ono što je prelomilo je trenutni Zeitgeist – doba u kojem nam nedostaju partiji i kada je svakome potrebno nešto što će ga nasmijati, opustiti, uzbuditi (ima nas svakakvih)…

King ov Dens dolazi kao special Bandcamp release

Pogledajte Lagovu premijeru trake na Sea Dance festivalu 2018. King Ov Dens zamišljen je da bude pušten glasno, te obradujte svoje susjede, stare roditelje, prolaznike na ulici – a prije svega mislite na sebe i zaplešite uz zvuk ljeta 2020. MKDSL i Lag vam šalju pozdrave iz studija, a, nadamo se, uskoro i sa nekog DJ pulta. Ćaos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lag (@this.is.lag)

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2