Skip to main content
  • 16.03.2018.

Maceo Plex snimio je najnoviji mix, fabric 98

Druga ovogodišnja, a 98. po redu Fabric kompilacija svjetlo dana ugledat će uz jednu od ključnih figura plesne glazbe, kao i vlasnika etikete Ellum, Maceo Plexa.

Piše: 

Davne 2001. godine započela je serija danas jedne od najuspješnijih mix album kompilacija današnjice, znanih kao Fabric. Jednako kao i istoimeni londonski klub, i mix kompilacija stekla je kultni status. Uz prve mixeve odrađene uz rezidente Craig Richardsa i Terry Francisa, kroz godine častni zadatak za snimanje mixa imali su Andrew Weatherall, Ricardo Villalobos, Ellen Allien, Agoria, Ben Klock, Joseph Capriati, Raresh, Tale of Us, samo da navedemo neke ove bogate liste.

Eric Estornel ovime će tako odraditi drugi mix nakon 2013. kada je bio dio još jedne kultne kompilacije, DJ-Kicks. Izlazak će ugledati 20. travnja, a službeno će biti proslavljeno uz all-najter za pultom fabric kluba osam dana poslije.

Na mixu će se naći 22 produkcije od koji je 13 njih ekskluziva neizdanih traka izvođača poput Voiski, Jon Hester, Carl Finlow, Brame & Hamo te drugih. Također, na mixu će se naići do sada neobjavljena djela i samog vlasnika ovog mixa, Macea, pa tako slušamo 'Mutant Radio', 'Mutant Magic' i 'Mutant Quazars'. Isto tako, mjesto na tracklisti našla je produkcija Mariel Ito 'Xten', a poznato je kako je to pomalo zaboravljeni Ericov pseudonim, koji je odlučio probuditi iz 12-godišnjeg sna.

Evo što je i sam rekao dok mi čekamo izlazak 98. kompilacije: "fabric je bez problema jedan od mojih najdražih klubova na svijetu kao i omiljena CD serija. Želim biti svoj organski JA i uklopiti što više glazbe koju volim u skromnih 80 minuta. Prije 12 godina ušao sam u fabric u jutarnjim satima, nakon što sam odsvirao mali gig kao Mariel Ito i ugledao Ricarda Villalobosa okruženog u mraku i snažnim intenzivnim sound systemom. Toga jutra znao da moram naporno raditi i kako ću jednoga dana i ja zasvirati u tom prostoru."

Kao člana uže obitelji Sonus Festivala, Maceo Plexa slušate i gledate iz prve ruke između 19. i 24 kolovoza tik uz zrćansku plažu.  


Do sada najavljena imena za 6. izdanje Sonusa provjerite u priloženom linku:

Najveće svjetske zvijezde među prvim imenima Sonus festivala!

>Sonus Festival virtualno<
Facebook goo.gl/G5zTDS 
Twitter goo.gl/kjLfYx
Instagram goo.gl/MfySu6

Povoljnije ulaznice za EX YU posjetitelje:
ENTRIO
TICKET SHOP
TISAK MEDIA
prodajna mjesta

Tracklist
01. Perestroika – Goth Skate
02. Peter Benisch – Sabine's Song
03. Pinch – Walking With Shadows
04. Sebastopol – Manethon / Jensen Interceptor – Haze feat. Skee Mask
05. Carl Finlow – Veiled
06. Mariel Ito – Xten
07. Fiberroot – Trindello / Northlake – Ditch Drive
08. Iron Curtain – Condos (Maceo Plex Remix)
09. Paradigm Shift – Requisition
10. Maceo Plex – Mutant Magic (fabric Dub)
11. Versalife – Portamento Quints
12. Maceo Plex – Mutant Quazars (fabric Dub)
13. Brame & Hamo – Space Dub
14. Architectural – Inedit 1
15. Maceo Plex – Mutant Radio
16. Jon Hester – Corridors
17. Joel Mull – Backoldman
18. D-Vince – Resource 1
19. Vinyl Countdown – Ride
20. Dold – Revolution / Orbe – Focus
21. Voiski – Megatrance 2
22. Hiver – Zwicky
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2