Skip to main content
  • 4.06.2019.

Novi singl i studio mix gošće Projecta Vojarna Monike Kruse

Ravno iz susjedne nam Njemačke stiže jedna žena koja živi techno na onaj način na koji je trebao biti življen i proživljen.

Piše: 


Renesansna do srži, Monika Kruse jedna je od onih nemirnih koje vjeruju u stvaranje pod svojim uvjetima i za sav svijet koji želi slušati (i plesati). Uz DJ-ing jednako dobro se snalazi i u produkciji i kao vlasnica 2000. rođenog Terminal M labela, koji je u međuvremenu prerastao u kulturni pokret te kao dizajnerica vlastite linije odjeće.

Proljeća dolaze kao buđenja i katarze, kada se uspavane stvari protežu i trljaju oči u nove sunčane horizonte. Proljeće 2019. započelo je tako svirkom na legendi koja jest Timewarp, a na repertoaru ulaskom u ljeto čekaju i najbolji svjetski festival Glastonbury, a slušat će je i Balaton Sound u Mađarskoj, srpski EXIT, Extrema Outdoor i Tomorrowland u Belgiji, amsterdamski Awakenings, minhenski Greenfields, ibiška Amnezija kao i naš domaći Project Vojarna.

S rasporedom gustim kao čudnovata šuma nakon kiše, Monika se u 2019. posvetila i produkciji i tako nastaje traka Violet s njenog vlastitog Terminal M labela. za koju kaže " Zapravo nisam mislila da imam vremena biti u studiju za kolaboraciju, no nisam bila zadovoljna s trakom koju sam započela. Poslala sam je Timmo-u da vidom što može dodati i eto nas ovdje! Dao joj je neke elemente koji su je poveli na novu razinu i svidjelo mi se."

Mladi momak, tek zagazio u dvadesete, imao je nekoliko velikih godina, a suradnja s Monikom stiže nakon proboja na Drumcodeu s "Meteorite"EP, kojem je prethodila Monikina molba bi li remixao Clinta Stewarta za Terminal M. I Timmo je rekao da bi. To je ispala sjajna traka koju Monika obožava i pušta još i danas. Pa na spoju estetskog potpisa Terminala M i Monikine tradicije i naboja mladosti ovoga Bugara nastaje otvorena melodija te uvuče u skladbu, da bi uskoro iza ugla naletio na neumorni bubanj, dok se iz pozadine uzdižu synthovi koji se gomilaju u uslojene kaskade i vode te do ambijentalnog smiraja srca trake.

Svibanjska energija donijela je i sjajan Berlinski studio mix, jedan od onih baš kako treba koji domom zove Drumcode Radio Live, i pod kodom DCR456 nastaje kao moćni, intenzivni 12-tračni pleter pretežno techno otiska na kojem ćeš naći ove trake:

01. Transcode – Dying Light
02. Ilija Djokovic – Chimera
03. Anthony Castaldo – Lost in Consciousness
04. Sama – The Fallen
05. Balthazar & JackRock, Melody's Enemy – Reach
06. Timmo – Connect
07. Wehbba – We Have Bass
08. Spektre – Something Inside Us (Vincius Honorio Remix)
09. Pig&Dan – Plex
10. Monika Kruse meets Timmo – Violet
11. Patrik Berg – Bright
12. Mark Broom – G-Theme

Sreća naših čekića nakovanja i stremena je da ćemo Moniku slušati uživo jer na betonu bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, u subotu 27. srpnja, trešti treće izdanje Open Air partyja Project Vojarna. Od publike izglasani Ambasadorov najbolji open air party u prošloj rundi rasplesao je 2 tisuće ljudi uz high tech minimal Borisa Brejche. Treći kontigent ulaznica u prodaji je od jučer, a možete ih kupiti na Adriaticket.com . Kada si već tamo uzmi pokoji upad i za Dave Clarkea dan ranije. Knezovi su možda odknezovali svoje, no tvoje vrijeme tek počinje.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk