Baner

Novi singl i studio mix gošće Projecta Vojarna Monike Kruse

Utorak, 04 Lipanj 2019

Ravno iz susjedne nam Njemačke stiže jedna žena koja živi techno na onaj način na koji je trebao biti življen i proživljen.


Renesansna do srži, Monika Kruse jedna je od onih nemirnih koje vjeruju u stvaranje pod svojim uvjetima i za sav svijet koji želi slušati (i plesati). Uz DJ-ing jednako dobro se snalazi i u produkciji i kao vlasnica 2000. rođenog Terminal M labela, koji je u međuvremenu prerastao u kulturni pokret te kao dizajnerica vlastite linije odjeće.Proljeća dolaze kao buđenja i katarze, kada se uspavane stvari protežu i trljaju oči u nove sunčane horizonte. Proljeće 2019. započelo je tako svirkom na legendi koja jest Timewarp, a na repertoaru ulaskom u ljeto čekaju i najbolji svjetski festival Glastonbury, a slušat će je i Balaton Sound u Mađarskoj, srpski EXIT, Extrema Outdoor i Tomorrowland u Belgiji, amsterdamski Awakenings, minhenski Greenfields, ibiška Amnezija kao i naš domaći Project Vojarna.S rasporedom gustim kao čudnovata šuma nakon kiše, Monika se u 2019. posvetila i produkciji i tako nastaje traka Violet s njenog vlastitog Terminal M labela. za koju kaže " Zapravo nisam mislila da imam vremena biti u studiju za kolaboraciju, no nisam bila zadovoljna s trakom koju sam započela. Poslala sam je Timmo-u da vidom što može dodati i eto nas ovdje! Dao joj je neke elemente koji su je poveli na novu razinu i svidjelo mi se."

Mladi momak, tek zagazio u dvadesete, imao je nekoliko velikih godina, a suradnja s Monikom stiže nakon proboja na Drumcodeu s "Meteorite"EP, kojem je prethodila Monikina molba bi li remixao Clinta Stewarta za Terminal M. I Timmo je rekao da bi. To je ispala sjajna traka koju Monika obožava i pušta još i danas. Pa na spoju estetskog potpisa Terminala M i Monikine tradicije i naboja mladosti ovoga Bugara nastaje otvorena melodija te uvuče u skladbu, da bi uskoro iza ugla naletio na neumorni bubanj, dok se iz pozadine uzdižu synthovi koji se gomilaju u uslojene kaskade i vode te do ambijentalnog smiraja srca trake.
Svibanjska energija donijela je i sjajan Berlinski studio mix, jedan od onih baš kako treba koji domom zove Drumcode Radio Live, i pod kodom DCR456 nastaje kao moćni, intenzivni 12-tračni pleter pretežno techno otiska na kojem ćeš naći ove trake:

01. Transcode - Dying Light
02. Ilija Djokovic - Chimera
03. Anthony Castaldo - Lost in Consciousness
04. Sama - The Fallen
05. Balthazar & JackRock, Melody's Enemy - Reach
06. Timmo - Connect
07. Wehbba - We Have Bass
08. Spektre - Something Inside Us (Vincius Honorio Remix)
09. Pig&Dan - Plex
10. Monika Kruse meets Timmo - Violet
11. Patrik Berg - Bright
12. Mark Broom - G-ThemeSreća naših čekića nakovanja i stremena je da ćemo Moniku slušati uživo jer na betonu bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, u subotu 27. srpnja, trešti treće izdanje Open Air partyja Project Vojarna. Od publike izglasani Ambasadorov najbolji open air party u prošloj rundi rasplesao je 2 tisuće ljudi uz high tech minimal Borisa Brejche. Treći kontigent ulaznica u prodaji je od jučer, a možete ih kupiti na Adriaticket.com . Kada si već tamo uzmi pokoji upad i za Dave Clarkea dan ranije. Knezovi su možda odknezovali svoje, no tvoje vrijeme tek počinje.

Novi singl i studio mix gošće Projecta Vojarna Monike Kruse