Skip to main content
  • 14.01.2020.

pocket palma – nostalgična synth glazba 80-tih na hrvatskom jeziku

pocket palma je zagrebački synthwave duo kojeg čine Anja Papa i Luka Vidović, a na sceni su se već pojavljivali kao Side Project u malo mračnijem izdanju s s dva albuma na engleskom jeziku.

Piše: 


Kao pocket palma, Anja i Luka bacaju se u nostalgične vode synth glazbe osamdesetih na hrvatskom jeziku. Kroz 2019. godinu izbacuju dva maxi singla: ‘godišnji’ i ‘ono što nam inače nedostaje’ – uz originalne verzije objavljuju i razne alternativne verzije pjesama koje dočaravaju razne strane ‘pocket palme’.

Njihov prvi album, istoimeni ‘pocket palma’, sastoji se od 11 pjesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mixtapeovi, preklopni mobiteli, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogih drugih motiva koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svjetla, neizbježne palme, a sve to pakiraju u duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspjeha.

Nostalgija igra snažnu ulogu na cijelom albumu i povezuje pjesme tekstualno, ali i glazbeno. No, osim nostalgičnog zvuka, album je prožet i ponekad grubljim, a ponekad sladunjavim gitarskim dionicama za koje su zaslužni gitaristi Bruno Žabek i Toni Tkalec. Sve u svemu, ‘pocket palma’ je album koji je upravo to – džepna doza palmi koja liječi nostalgiju za ljetom i prošlosti u bilo koje doba godine.

pocket palma nam za početak godine spremaju hrpu iznenađenja. Prvo od njih je odličan singl „subota nakon valentinova“ kojim Anja i Luka inspirirani stvarnim prekidom svojim dreamy synth-pop melodijama pričaju priču netipičnu za vrijeme Valentinova. Koliko su sretni i zaljubljeni ove godine možete provjeriti u subotu nakon Valentinova kad  će pocket palma u Tvornici kulture 29.02. održati koncert na kojem će promovirati svoj, od kritičara i publike hvaljeni, debitantski album.

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk