Skip to main content
  • 5.10.2023.

Pocket palma objavila treći album -III- ovijen mračnim elektro pop, synth wave zvukom

Dobitnici Porina za najbolji album elektroničke glazbe, predstavili su svoj novi glazbeni uradak

Piše: 

 
Hrvatski elektro pop, synth wave trio pocket palma, kojeg čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek, izdali su svoj treći studijski album “III”. Novim albumom, trio se vratio svojim korijenima i projektu koji je prethodio pocket palmi.

"Dosta smo zvukom odskočili od svega što smo za pocket palmu radili prije, ali zapravo se vraćamo našim korijenima. Zvuk je puno mračniji i puno više pop, ovaj album je ono što bi bio sljedeći album Side Projecta, da nismo odlučili pokrenuti pocket palmu" otkrio je trio prilikom predstavljanja albuma.

Kao i na prethodnim albumima "pocket palma" i "atomi", tako i na "III" prevladavaju osobni tekstovi ali je "tematika ovog puta manje ljubavna, iako i dalje mnogo pričamo o odnosima s drugima, ali i odnosu s nama samima".

Album je skladan od 14 pjesama, naglasak se stavlja na besprijekornoj produkciji, ali u kreativnom procesu nema striktnih pravila. “U pocket palmi nema pravila, svi radimo sve, ali produkcijom i izradom aranžmana se najviše bave Anja i Luka, dok Bruno uskače s gitarskim dionicama."

Nekolicina pjesama je dobila svoju ekranizaciju kroz videospotove prije izlaska albuma poput “ne mogu biti kao oni” i “kolor/vrijeme stoji”, a sada objavu albuma prati i spot za “četiri zida” kojeg potpisuje redatelj Benjamin Strike.

“Radnjom ovog spota htjeli smo prikazati paradoks usamljenosti i otuđenosti modernog, urbanog života. Anja, Luka i Bruno su stanovnici iste zgrade, arhitektura njihovih stanova je gotovo ista, no svatko od njih, unutar svoja četiri zida prolazi kroz svoje probleme, a likovi (iako fizički blizu jedni drugima), emocionalno su nepovezani.” otkriva redatelj.

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2