Skip to main content
  • 28.02.2022.

Sam Paganini će techno album -Light + Shadow- puštati i na Jarunu

Hvaljen zbog svog poznatog perkusivnog i harmoničnog techno zvuka koji je žanr oslikao u novom svjetlu, Sam Paganini je umjetnik koji dominira scenom od 1996. godine.

Piše: 


Njegov eksperimentalni zvuk iz godine u godinu samo je jačao čemu svjedoči i činjenica da su produkcije bile u vrhu Beatport chartova. Objavljujući glazbu na velikim izdavačkim kućama kao što su Drumcode, Cocoon Recordings i Plus 8, talijanski maestro osvojio je i underground i mainstream scenu, što nije lako postići na bilo koji način. Nedavno je Paganini objavio svoj najnoviji album, podijeljen na dvije polovice, 'Light + Shadow'.

"Light + Shadow" prikazuje svjetlije i tamnije strane njegove produkcije, metaforički dan i noć. Paganinija ćemo s novim albumom imati prilike slušati i na Future Scope festivalu koji se održava na zagrebačkom Jarunu od 13. do 15. svibnja. Još danas i sutra u prodaji je prvi kontigent festivalskih ulaznica za 249 kn na Entrio.

Kao njegov četvrti album, ovaj priča priču i daje slušatelju savršenu atmosferu koja se može prenijeti od dnevnog slušanja do onih mračnih, ranojutarnjih trenutaka u prepunim klubovima. Pjesme 1-6 djeluju kao dnevne, a prva pjesma 'Bianca' predstavlja počast njegovoj prinovi (u vrijeme pisanja pjesme). Ne boji se pokazati emocije, pa je prvo poluvrijeme ovog albuma također groovy, ali ne i nadmoćno s dovoljno melodije da bi netko plesao cijeli dan. Prozračno ambijentalno, sadrži tropske elemente s nevjerojatnom količinom detalja koji će obožavatelje i producente ostaviti u stanju strahopoštovanja.

Nakon što smo premostili taj jaz između dana i noći uz zadivljujuću 'Starlight', vodi nas kroz različite faze noći počevši od 'One' i 'Flash' u pratnji Zøe, jedinog elementa na albumu. Završavajući s nemilosrdno mračnim i teškim trekom 'Heaven', ne postoji album koji će slušatelje odvesti na tako divlje putovanje poput 'Light + Shadow', po čemu se ističe kao jedan od najjedinstvenijih techno albuma koji je ugledao svjetlo dana krajem prošle godine.

Pokazujući i svoju snagu i razvoj kao umjetnika i producenta, Sam Paganini je stvorio umjetničko djelo od 12 traka koje zahtijeva da se sluša u cijelosti kako bi se postigao puni učinak.

FUTURE SCOPE FESTIVAL
Na Jarunu se čekuju 4 različite pozornice s preko 30 izvođača elektroničke, hip hop, rock i pop glazbene scene. Do sada potvrđena imena elektroničke glazbe su Sven Väth, Paul Van Dyk, Faithless DJ set, Nicole Moudaber, DJ Rush, Mauro Picotto, Stacey Pullen, Terry Francis, Nathan Coles, Maurizio Schmitz, Tom Everett + brojne domaće snage Petar Dundov, DJ Jock, Marina Karamarko, Mr.DJ Dario, Felver, Shipe, Peznt, E-Base, Matya, Life4Funk, Corti Organ, ABOP.

Više informacija o festivalu potražite na njihovim društvenim mrežama Facebook | Instagram

FB Event: Future Scope festival [Zagreb, 13.-15.05.2022.]

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk