Skip to main content

U podrumu pronađena kazeta s neobjavljenom pjesmom Frankie Knucklesa

Etiketa DJ International iz Chicaga planira izdati neobjavljenu pjesmu Frankieja Knucklesa koju do sada još nitko nikada nije imao prilike čuti.

Piše: 


Pjesma "I Want The Love Of My Own" otkrivena je u originalnom omotu na kazeti, negdje u podrumima labela DJ International, a bit će dostupna u formatu koji odražava duh pionira house glazbe.

Traka je snimljena 80-ih tijekom prvih radova u studiju, a vjeruje se da je singl jedan od rijetkih neobjavljenih pjesama Knucklesa iz tog razdoblja. Producent Eric Kupper, dugogodišnji suradnik pokojnog izvođača, remasterirao ju je za DJ International, te će biti objavljena listopadu ove godine. Izdanje bi se trebalo poklopiti s 35. godišnjicom prve ploče Knucklesa, "You Can't Hide".

Predstojeći rad također će biti popraćen remiksima i "merchom" DJ Internationala u partnerstvu sa Zakladom Frankie Knuckles, koji će sav prihod usmjeriti u Chicago's Brave Space Alliance – centar za podršku crnoj i LGBTQ+ zajednici. Osnovana 2014., Zaklada je neprofitna organizacija koja podržava glazbene programe u školama, queer beskućnike, istraživanje i obrazovanje o AIDS-u.

Otkriće pjesme "I Want The Love Of My Own" objavljeno je jučer, 25. kolovoza na dan Frankieja Knucklesa, koji se svake godine u Chicagu obilježava od 2004. godine. Tada je jedna ulica u Chicagu dobila naziv "Frankie Knuckles Way" čime je grad službeno priznao Frankijev doprinos glazbi.

Prošle godine izašao je posthumni Knucklesov single 'Carefree (I Am A Star)'. Prošlog mjeseca objavljena su 4 nova remiksa na vinylu, te je 5000 ploča iz njegove kolekcije izloženo u jednoj njujorškoj galeriji.

disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop