Skip to main content
  • alt
  • 2.11.2014.

100 alternativa DJ Magovoj stotki vol.1

Ah da u onom smo djelu godine kada se DJ Magova lista top 100 DJ-a povlači i komentira posvuda. Ali umjesto kukanja ove godine smo odlučili učiniti nešto drugačije.

 
Kako je ova lista više manje samo popis najbogatijih koji se njome još više bogate ne vidimo nikakvog smisla u tome da si njome razbijamo glavu. Možda je pasivni otpor funkcionirao za Ghandija, Luthera i ekipu ali mi ipak proaktivno radimo listu svoje top stotke koja se nikada vjerojatno neće zateći na DJ Magovom odbrojavanju.

alt

 
Neki od navedenih su bili iznimno značajni za svoje regionalne scene ali za svoj doprinos nikada nisu tražili lovorike, neki su veterani klubova kojima je važniji bio intimni flow na podiju od punjenja tabloida, neki su jednostavno briljantni DJ-i i radio voditelji koji se ne uklapaju baš tako lako u ladice koje im je društvo namijenilo. Sve njih pozdravljamo i odajemo im počastom ovom, ponešto neuobičajenom, listom. Ovo će biti malo duže putovanje no što ste navikli iako ćemo danas prošetati do četvrtine ( po nikakvom posebnom redosljedu osim divnosti), pa si slobodno natoči šalicu kave, čaja, soka, pive…
 
01. Evan Baggs
Berlinčanin kojeg možete susresti za pultom u Panorama Baru, poslušajte kako zvuči momak koji je radio i mix za Fabric.
{youtube}dqv5mYSG3Qw{/youtube}
 
02. Big Strick
Svestrani gospodin koji vas može povesti duboko, duboko u house ili odraditi party bez da trepne. Nedavno je održao Dance Tunnel set.
{youtube}o7jMWmdefm0{/youtube}
 
03. Will Bankhead
Vlasnik Trilogy Tapes labela se dobro snalazi u dubu ili acid houseu.
 
04. Lerato Khathi
Južnoafrički Dj koji vrti pod imenom Lakuti i trenutni stanovnik Berlina vodi dva labela, Uzuri i Süd Electronic. koji izdaju trake za dušu.
{youtube}KW5xLtQRsM8{/youtube}
 
05. Matthew & Jolyon 
Zateknete li se u Londonu posjetite Low Life party kojim dirigira ovaj dvojac koji divni stari vintage house prekraja u nove zanimljive audotirne priče
 
06. Grievous Angel
Njegov  Funky Manifesto mix i Margins Music Redux postali su klasici scene.
 
07. Dom Servini & Scrimshire
Jazz, funky, beat, acoustic… oni mogu sve i zajedno čine mozak i mišiće iza labela Wah Wah 45s koji pušta očaravajuće eklektične trake u svijet.
{youtube}UvHvtt76IME{/youtube}
 
08. Ed DMX
Gospodin koji je jednom za Tigu svirao bubnjeve vlsnik je labela Breakin’ i u njegovu repertoaru sjedi sve od čistog nerazrijeđenog electra, ravea, techna, boogieja, housea, breakbeata, acida… renesansni čovjek rekli bismo
{youtube}AnxdNKW7uQI{/youtube}
 
09. Robert Luis
Organizator legendarnih partija u Brightonu na kojem možete čuti sve od jazza, latina, hip hopa, funka i sve podebljano dobrom debelom elektroničkom pozadinom.
 
10. Gus Van Sound
Rezident Moog Cluba u Barceloni majstor je savršenih warm-upa nakon kojh se povuče u sjenu i pusti headlinerima da rade svoj thing. ujedno ima i svoj imprint Polybius Trax
{youtube}966yyE52IQo{/youtube}
 
11. Jerome Hill
Gotovo 25 godina na sceni producira hip-hop, rave, breakbeat, acid house, techno i vodi dva labela Don’t records i Super Rythm Trax.
{youtube}6K6ekqtNzoQ{/youtube}
 
12. Sunil Sharpe
Neobičan heroj techna sa pomalo pomaknutim zvukom koji ne biste očekivali iz zvučnika
{youtube}E2mvhyJE3Jc{/youtube}
 
13. Tusk
Tusk Wax empire je label koji izdaje isključivo na vinilu.Nepogrešivim njuhom pronalazi najopskurniji underground house, Italo, psychedelic i slow-mo acid.
{youtube}tapXO_7uWQU{/youtube}
 
14. Jane Fitz
Uvijek korak ispred svih Jane je započela na piratskim radio stanicama i u skladištima kasnih 90ih i pali još i dalje kao trendseter promotorica. Dajte joj bilo koji žanr i rasturit će.
{youtube}LHjZGeMC86I{/youtube}
 
15. Placid
Jedan od vodćih eksperata za acid i strastveni zagovaratelj unerground labela koji svira samo na vinilu ujedno je i rezident Under-Score partija u Bristolu i londonskih I Love Acid partija.
{youtube}ZIHfvavlJ3U{/youtube}
 
16. Annie Errez & Bobby O’Donnell
Čsto ih možete zateći kako sviraju b2b setove i dijelili su pulteve sa nekima od najvećih kao što su  Ricardo Villalobos, Loco Dice i Joy Orbison. Rezidentma Mint Cluba u Leedsu najbolje sjeda duboki teški house.
{youtube}7b2StFwj5mU{/youtube}
 
17. Grandmixxer
Londončanin brzih vještih prstiju koji često visi s Novelistom i The Square Crew. svakako nešto što je vrijedno poslušati.
{youtube}wocsAqD4wh0{/youtube}
 
18. Thee Mike B
Čovjek koji je pomogao oživjeti klub kulturu L.A-ja i uspjeva bii jedan od najtraženijih imena grada anđela bez da zasjeda na novinske naslovnice. Svira sve od disca preko acid housea do hip-hopa a ne libi se uzeti u ruke ni monster hitove kao ovaj.
{youtube}3HVuMlaNcOM{/youtube}
 
19. The Readers Wifes
U Duckie klubu u Vauxhallu ovaj transvestitski duo baca neke od najluđih partija koje ste ikada mogli posjetiti i voda vas kroz pet desetljeća stručno izmixana zvuka od kičastog popa pa do electra
 
20. Chimpo
Sržna osobnost mančesterske scene koji gnječi zajedno garage, grime, hip hop, jungle… 
 
21. Joe Hart & Andy Blake
Dva veterana koaj vrte jednakim žarom, spajaju nespojivo i svmu daju tamni i prljavi londonski prizvuk.
{youtube}p6B-SC2Us8M{/youtube}
 
22. Bradley Zero
Veliko ime južno londonske party scene i ime iza Rythm Section partija i lebela
 
23.Full Nelson
Još jedan koji balansira na žici naizgled nespojivih žanrova i nudi nam HIp-house
{youtube}WmNC1-BcOsw{/youtube}
 
24. Hesseltime & Mr Solid Gold
Dečki su tako dobri da konstantno zagrijavaju za najveća Dj imena svijeta ali ipak žele ostati ispod radara
 
25. Nadus
Suosnivač ključne točke clubbinga u Jerseyu, kluba Thread.
{youtube}tnHoI4WENcY{/youtube}
 
 
Nastavak slijedi uskoro, do tada ostanite nam pozdravljeni i nadamo se da ste našli neko zanimljivo blago u ovoj prvoj klapi liste..
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk