Skip to main content

30 godina produkcije elektroničke glazbe – Ivo T. Montina aka Cortex Thrill

Bila je to 1990. i nastao je Cortex Thrill i za stimulacije, uzbuđenja i žudnje tvog korteksa odgovornost u zagrebačkom underground projektu preuzeli su Ivo T. Motina, Robert Grizilo i Sven Gleđa.

Piše: 


Debitirali su pločom "Eyes of Destruction" na domaćem Loving Ed Recordsu, a kako se dobar glas ima tendenciju čuti na malo većim udaljenostima, samo godina kasnije nastaje dualno vinilno izdanje "Intro" i "Duction" za golemi legendarni belgijski Bonzai Records. Slijede nastupi: Mayday, Love Parade, Unite Parade, Bonzai 2 Years Party, Sonic Beach, Geodrome, Vibes….

Povodom tri desetljeća rada Cortex će nam idućeg tjedna pripremiti poslasticu od 10 traka koje su obilježile njihov glazbeni opus.


Cortex Thrill – 2 years Bonzai party (1993)

"2020. godine će biti 30 godina moga rada produkcije elektroničke glazbe i od kad smo Sven Gleđa, Robert Grizilo i ja startali prvi projekt Cortex Thrill", ističe Ivo T. Montina


Cortex Thrill – 2 years Bonzai party (1993)

"U tom periodu sam producirao 50-tak vinila (različitih projekata sa različitim stilovima glazbe od trancea do house i techna) i u zadnje vrijeme 30 digitalnih izdanja (singlova / remixeva uglavnom više progressive house zvuka). Izdavao sam za neke renomirane izdavačke kuće kao što su: Bonzai Music, Choice Records, Deep & Dark Records, Cosmophilia, Northwest Dynamics, Pornographic Rec., Klangwerk Rec, Absolute Sonic Solution i dr…).


Cortex – povratak 2017. u The Bestu

Ovih 30 godina ću sigurno pamtiti po raznovrsnim nastupima od prvog nastupa u Belgiji sa 17 godina (2 years Bonzai Party) pa sve do Loveparadea 2002. i našeg comebacka 2017. u The Bestu


Ivo Montina – Cortex Thrill 2019 – studio

Zahvaljujem se svim DJima i producentima u Hrvatskoj i inozemstvu, a koji su sudjelovali na ovim vinilima i digitalnim izdanjima. Sven Gleđa, Robert Grizilo i ja ćemo u 2020. godini, kao projekt Cortex Thrill, raditi na novom albumu i time obilježiti ovu lijepu brojku od 30 godina rada. Nadamo se da će album izači i u Hrvatskoj…"


Cortex @ Loveparade 2003

Hvala svima na supportu!

#bonzairecords #cortexthrill #30years

Ivo T. Montina


CT Astralis 2018


Ivo T. Montina (studio)
 

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2