Skip to main content
  • 17.01.2020.

Potpišite peticiju protiv zatvaranja berlinskog kluba Griessmuehle

Berlinski klub Griessmuehle pokrenuo je peticiju u nastojanju da izbjegne nepredviđeno zatvaranje, o kojem smo i pisali početkom ove godine.

Piše: 


Peticiju možete potpisati na Change.org

Zakup za prostor im ističe 31. siječnja i neće biti produžen, ističe se u priopćenju i ako zajednica ne djeluje sada berlinska klupska kultura ostat će krajem mjeseca bez još jednog omiljenog kluba.

U ovom obraćanju iz kluba objašnjavaju da su uloženi svi napori u mogućim pregovorima do kojih nikako nije moglo doći sa vlasnikom zemljišta (SIAG Property II GMBH), ali isti odbija bilo kakvu diskusiju. Čak se pokušalo prema njima ići i preko komisije za berlinske klubove i senatora berlinske kulture Klausa Lederera ali bez uspjeha.

Potencijalni investitori koji na ovom mjestu planiraju graditi garantirali su vlasnicima Griessmuehlea da neće biti nikakvih aktivnosti još 7 do 10 godina, ali u rujnu su došli sa novim i lošim vijestima. O problemu gentrifikacije i zatvaranja brojnih noćnih klubova Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske možete čitati ovdje. Potpišite peticiju i sudjeluje u spašavanju berlinske klupske kulture.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk