Skip to main content
  • 21.06.2020.

Ambasador 2020. će se održati na jesen

Četvrta dodjela nagrada Ambasador nije održana 19. ožujka u sklopu Rijeka EPK zbog koronavirusa.

Piše: 

U međuvremenu svi smo se u toplini svoga doma razmišljali kako će izgledati svijet tijekom karantene i kakva nam je budućnost?

Hoćemo li moći na ljeto partijati i kako će izgledati naši bliski kontakti koje ostvarujemo na plesnom podiju? Kako ćemo i kada održati Ambasador?

Trebao je to biti još jedan događaj koji podiže letvicu jer Rijeka je kao novi dom ponudila fantastične uvjete, a i sama podrška lokalne i regionalne scene bila je kao naručena.

Projekt je stvoren da stvara; potiče stvaralaštvo i nove kreativce scene

Sve je bilo gotovo spremno za realizaciju događaja – od produkcije, organizacije, programa sa bendovima i nastupima DJ-a, kontaktirani su brojni prezenteri, osmimšljene izložbe

Manifestacija okuplja i prezentira najbolje od scene

Stizali su prijedlozi za spas scene preko raznih inicijativa, održani brojni livestreamovi, ali na našem mikro tržištu teško je bilo organizirati neke veće projekte poput onih berlinskih sa donacijama.

Ambasador je vezivno tkivo scene

Stizale su tako i ideje oko objavljivanja dobitnika nagrada digitalnim putem, ali ipak na kraju odlučili smo da je Ambasador nastao radom i entuzijazmom s ciljem okupljanja scene jednom godišnje i kao takav nije zamišljen da se održava digitalno.

Stoga, nakon postupne relaksacije mjera otvorili su se novi pregovori za održavanje manifestacije i oni su još uvijek u tijeku. Epilog koronavirusa za Ambasador znači značajno rezanje troškova u produkciji. Trenutno su otvoreni pregovori sa Rijekom, Opatijom i Zagrebom.

Kako sada stvari stoje brojne glazbene i kulturne institucije prenamjenile su sredstva u krizne fondove; sponzori su odustali zbog pandemije koronavirusa i Ambasador se našao na klimavim nogama.

No, usprkos svemu tome naš mlazni pogon i dalje je ljubav prema glazbi i zbog toga smo odlučili da i unatoč krizi dodjela nagrada će se održati u prvoj polovici rujna prema epidemiološkim preporukama, pa ćemo tada  saznati tko su osvajači priznanja u ukupno 35 kategorija publike i struke.

Datum i lokaciju ćemo objaviti kroz 20-tak dana

Do tada, želimo Vam uspješno ljeto ako ste akter na sceni, a onima koji svoje noći provode na podiju neka je i više nego plesno.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Ambasador (@ambasador.hr)

wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2