Skip to main content
  • 27.11.2015.

Andrologic i pionir zadarske scene na podiju rodnog grada

Prijatelji su ovdje s razlogom, Možeš postići sve što si ikada zacrtao ako nemaš nasmiješeno lice koje ti urla u slušalicu s druge strane od veselja i sjedi s tobom kada ne možeš sam.

 
No ton koji Andrologic dijeli s prijateljima iza pulta zadarskog Q bara ponešto je drugačiji od urlika. Riječi i grlene zvukove zamjenjuju tonovi koji cure iz zvučnika. Sva prijateljstva imaju svoju bazu, neka podršku, neka smijeh, neka razumijevanje, neka ljubav, a neka sve ovo uz dodatak univerzalnog jezika, jedinog pravog lingua franca, glazbe.
 
I tako Andrologic, rođeni Zadranin, klinac koji se divio onima koji su u ritmu živjeli svoje dane sada živi svoj san i jednom mjesečno ga dijeli s prijateljima na Andrologic and Friends večerima. Trinaestu godinu već u brzoj traci elektronike žar samo plamti jače što iskustvo više raste. Andrologic je s DJ Monyjem osnovao Manifest group koji si za cilj daje promociju kvalitetnog beata duž obale. Naramak techna, puna torba housea i malo groovea da protrese stvari i voila. Prethodna godina označila je novu stepenicu u karijeri rađanjem vlastitog Andix Recordsa s kojeg očekujemo velike priče.

 
Ove subote, 28. dana mjeseca studenog, društvo za miksetom pravi mu prijatelj i kolega, veteran zadarskih pločnika i floorova, Alan Busljeta koji je tebi, dragi naš plesaču, poznatiji kao BUSH. Mixetu je dohvatio u samoj zigoti domaće elektronike ranih 80-ih, no kao svoje najveće miljokaze, koji su oblikovali ono što jest danas, broji obrazovanje koje je zadobio među zidovima klubova New Yorka početkom i sredinom 90-ih. Tamni mračni underground i dalje je njegova prva strast. Ne zamara se previše time da ti objašnjava koji žanrovi potpadaju pod njegovu domenu, ako ga takne i zareže nalazi mjesto u setu. I tako čovjek koji je 2013. proslavio 30 godina za pultom puca prste i ponad podija u rodnom gradu.

 

Bush..January 2005 vynil set by Alen Busljeta Bush on Mixcloud

 
Upadaš za dvadesetku, a vrata se otvaraju oko ponoći i plešemo do prvih jutarnjih zraka i ledenog vjetra u 6 ujutro. No na podiju će biti vruće, jako vruće. Vidimo se u zadarskoj glazbenoj meci.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk