Skip to main content
  • 10.05.2023.

Anfisa Letyago otkriva značaj mentorstva Carl Coxa za njenu karijeru

Bezvremenska ikona elektroničke glazbe bila je jedna od prvih osoba koji su prepoznali talent DJ-ice s napuljskom adresom

Piše: 


Posljednjih desetak godina, Anfisa Letyago korak po korak gradi svoju karijeru u elektroničkoj glazbi i techno zvuku te se promiče u prominentno ime bez kojeg se ne može složiti festivalska lista izvođača. Na njenom putu prema vrhu, uvelike joj je pomogao Carl Cox.

U jednom intervjuu, Anfisa Letyago otkrila je kako je Carl Cox od njihovog prvog upoznavanja imao veliki utjecaj na njenu karijeru. “Upoznavanje Carl Coxa je bio jedan od najvećih trenutaka moje karijere. To se dogodilo nešto prije nego što je on krenuo sa jednim svojim setom. Tada on još nije čuo za mene, niti smo se poznavali, no ja sam mu dala USB sa svojom glazbom.

Za vrijeme seta Carl je zavrtio sve moje trake sa USB-a kojeg sam mu dala. Kada sam to čula, realizirala i procesuirala ne mogu vam opisati koliko sam bila sretna. Od tog trena,Carl Cox i ja smo veliki prijatelji i kolege. On mi je postao mentor, podržava me te svira moju glazbu na najvećim svjetskim pozornicama. Dao mi je veliki kredibilitet, koji mi je otvorio vrata i stvorio nove mogućnosti u karijeri.”

Još u 2019. kada su Carl Coxa upitali tko je sljedeći nadolazeći DJ ili DJ-ica, on je odgovorio Anfisa Letyago te dodao “Na sljedećoj Ultri nastupat će na Resistance pozornici. Jako je talentirana glazbenica koja ima vrhunski nastup.” Debi Anfise Letyago na Ultri trebao je sačekati da se pandemija koronavirusa smiri, ali kad je preuzela pozornicu 2022. osvojila je publiku koja i godinu dana poslije tvrdi da je to bio jedan od najboljih setova te godine.

Anfisa Letyago nalazi se među zvjezdanom postavom izvođača koji nastupaju na LMF festivalu od 15. do 17. lipnja na zagrebačkom Jarunu. Ulaznice su dostupne u prodaji na web stranici festivala.

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2