Skip to main content
  • 5.12.2017.

Beatport proširio bazu dodavanjem Afro house kategorije

Nikako se ne radi o novom žanru, ali čini se kako je upravo njegova trenutna popularnost navela šefove Beatporta da njime nadopune svoju ionako šaroliku bazu žanrova.

Piše: 

Aktivan je već dugi niz godina, ali sve je veća njegova prisutnost u setovima većih DJ-a od kojih možemo izdvojiti Innversions junake Dixona i Henrik Schwarza, a također preko twittera saznajemo da je privukao pažnju techno majstora Chris Liebinga.

Black Coffee jedan je od najzaslužnijih za popularizaciju ovog žanra, čije je organičke zvukove vrtio diljem svoje Hi-Ibiza rezidencije što ga je na kraju dovelo do 85. mjesta na ovogodišnjoj DJ Mag Top 100 ljestvici. Tu su još par južnoafričkih imena koji nastoje proširiti Afro house diljem scene poput Black Motion, Culoe de Song, Da Capo.

Sigurno da su izdanja spomenutog žanra na etiketama Innervisions i Keinemusik pridonijeli rasprostranjenju afričkog zvuka gdje dominira spoj perkusija i bubnjeva. Jedan gigant poput Beatporta ovim putem samo daje do znanja kako prati trendove, a evo što kaže glava online elektroničkog shoppa Terry Weerasinghe: "Kao član odbora za glazbu, iznimno sam sretan što sam imao priliku iz prve ruke doživjeti nevjerojatnu južnoafričku strast za house glazbom. Nikada nisam svjedočio mjestu gdje je house glazba centar svakodnevnog života na takav način. Posjetom vinogradarskih događaja, bio sam zapanjen vidjeti cijele obitelji, od baka i djedova do mlade djece, kako uživaju u BBQ-u i zabavljaju se uz sjajnu glazbu – i znali su sve pjesme."
{youtube}xj2BVugQVyA{/youtube}

"Zvuk Afro house-a sada je jači nego ikada prije na plesnim podijima širom svijeta. Ove godine smo se usredotočili na izgradnju najboljeg mogućeg online shoppa za DJ-e, čime je sada pravo vrijeme za dodavanje ovog uspješnog žanra na Beatport. Da bi uspjeli u svemu tome, usko surađujemo sa etiketama i izvođačima na čelu pokreta. Naš tim će tako svakoga tjedna odabrati najbolje pjesme iz Afro house-a te istaknuti one za koje trebate znati."
{youtube}CrT3HQRKZUQ{/youtube}

Tako će se kategorija puniti DJ chartovima imena kao što su Jimpster, Djeff, Zepherin Saint, Pablo Fierro.

Beatport je već ranije krenuo u potpuno kategoriziranje pa sada tu ima svega i svačega od žanrova, future house, trap, garage, letfield house.

Logičan je ovo potez Beatporta, ali Afro house je već godinama normalna stvar na Traxsource-u, pa ukoliko ste fan Beatporta i još k tome Afro house-a, ovo je za vas odlična vijest.

Click OVDJE da i sami vidite kako izgleda stranica.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2