Skip to main content
  • billboard
  • 25.01.2013.

Billboard uveo EDM ljestvicu singlova

Američki tjednik posvećen glazbenoj industriji diktira međunarodne top liste najpopularnijih pjesama i albuma u raznim kategorijama, pa je došlo vrijeme kad više u tim ljestvicama nije moguće zabići elektroniku.

Naslovna foto

billboard

Tako od nedavno Billboard ima novu kategoriju, Dance/Electronic Songs Chart, no pretpostavljate tko se nalazi na vrhu top ljestvice?

Unatoč činjenici da Billboard slovi kao jedan od najrelevantnijih i najnepristranijih glazbenih izvora u elektronici nisu naravno na vrhu ljestvice oni koji su desetljećima na sceni već prvo mjesto zauzima tko drugi nego Will.I.Am i Britney Spears, oni sigurno znaju što je elektronska glazba, zar ne?

durex vinyl

Kriteriji odlučivanja koji utječu na poziciju na ljestvici su digitalna prodaja, broj radio emitiranja singla, data streaming i izvještaj singlova koji se najčešće puštaju u 140 klubova koji su poznati Billboardu.

S obzirom da na ljestvici prva mjesta redom zauzimaju Calvin Harris, David Guetta, PSY, Ne-Yo, Pittbull i Swedish House Mafia, sumnjamo da će u ovoj godini ikako više provjeravati poredak, eventualno ako se uvede isključivo elektronska ljestvica, u Billboardovom slučaju bi ju bilo dobro nazvati „rave“ ljestvicom kako bi odmah znali što trebamo pratiti. Ovako nas ta njihova elektronika i ljestvica singlova može u potpunosti zaobići.

gangnam

 

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk