Skip to main content
  • fakir
  • 4.01.2013.

Bura & Yugo će zapuhati u Rijeci

Nismo postali meteorološki portal pa sad prognoziramo vjetrove koji će puhati u dragim nam klubovima, nego Bura & YUgo dolaze zajedno u opakoj koncepciji zabave kao prvi ovogodišnji party u Stereo Dvorani.

Naslovna foto

fakir

Bura je na Primorju sinonim za nevrijeme i osvježenje, YUgo je nezaobilazno prijevozno sredstvo kad smo bili mladi, a Bura & YUgo dolaze zajedno povezati i ujediniti DJ-e u sklopu partyja koji će predstavljati samo najkvalitetnije iz ex-yu republika.

Glazba i zabava nemaju granica, Bura & YUgo će to dokazati na prvom partyju 12. siječnja 2013. u Stereo Dvorani, a možemo već sad najaviti iduće događaje na istome mjestu 16. veljače i krunu sezone 16. ožujka.

manjane

Line up u subotu 12. siječnja činiti:
Fakir iz Novog Sada, jedan od istinskih pionira undergrounda klupske scene u Srbiji i jedan od tamošnjih najrespektiranijih DJ-a. Zaražen new waveom, pokreće prve underground partyje u Srbiji i postaje rezident dva kultna kluba, Contrast i Paradiso. Zajedno s DJ-om Z osniva prvi DJ kolektiv u Srbiji – Noise Destruction, s kojim izbacuju prvi MTV video spot glazbenika s ovih prostora. Početkom 1994. organiziraju popularni rave Techno Therapy.

Uz produkciju i DJ-ing koji je Noise Destruction proslavio nastupajući diljem Srbije i susjednih zemalja, pokrenuo je niz radijskih emisija i legendarnu TV emisiju posvećenu klupskoj sceni i kulturi, RAVE-o-LUTION na nacionalnoj televiziji.

U više od 20 godina DJ-inga Fakir je nastupio na svim poznatim partyjima i festivalima u Srbiji, među kojima se izdvajaju nastupi kao rezident DJ na EXITu pred 20 tisuća ljudi, Pleasures partyjima zagrijavajući pred nastupe H. Cattanea, M. Dekaya i P. Oakenfolda, na Marlboro promocijama sa X-press 2, Groove Armadom, J. Negrom, T. Terryjem itd.

Manjane – Sa svojih 15 godina mladi i talentirani house producent & DJ Manjane započinje karijeru DJ-a, a pet godina kasnije njegove stvari prepoznaju i puštaju poznati glazbenici poput Derricka Cartera, Mark Farine, DJ Heather, Honey Dijon i Gramophonedzie, a s potonjim se udružuje i u studiju i pomaže u vođenju etikete Disko Zoo.

Njegova diskografija broji izdanja za labelove poput Guesthouse, Maracuja, Funk Mansion i, naravno, Disko Zoo. Manjane je svirao u nizu klubova i na festivalima diljem Srbije i jugoistočne Europe.

Na prvom izdanju Bure & Yuga line up će pojačati osim navedenih gostiju i domaći DJ-i Igorritza te Life4Funk. Ulaz je 30kn do ponoći i 40 kn nakon.
 

brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk