Skip to main content
  • 17.02.2018.

Carl Cox i Martin Garrix udružili snage za novi dokumentarac

Dva svijeta, toliko različita, a opet sa toliko sličnosti, žive pod istim krovom, kažu da glazba spaja ljude pa tako u najnovijem dokumentarcu pratimo priču dva DJ koji svaki u svom područuju nose krunu na glavi označavajući njihovu vladavinu.

Piše: 

Dok se jedan nije ni rodio drugi je već opasno prašio na deckovima, dok je prvi također tek postao punoljetan, drugoga je već krasila titula legende i jednog od najvećih DJ ikada. Sve bi to bilo divno i krasno da taj prvi nije Martin Garrix i da u istoj toj punoljetnosti ne nosi status dominantne figure u svijetu EDM glazbe.

Razlog ovog susreta dragi čitatelju je dokumentarac naslovljen "What We Started" koji se fokusira na uspješne godine koje prate dva DJ-a, Carl Cox i Martin Garrixa, gdje su obojica među najvećim zvijezdama elektroničke glazbe.

Pogledamo li Top 100 listu DJ Maga, gore skroz na vrhu stoji danas 21.-godišnji Martin Garrix koji redovno nastupa pred desecima tisućama posjetitelja svih najvećih festivala. Na istoj toj listi Carl Cox slovi kao osoba koja predvodi snage onih koji svoj dom nazivaju underground glazbom.

U ovom dokumentarcu tako se baca presjek kroz tri desetljeća plesne glazbe koja je od svoje anonimnosti danas industrija koja vrijedi par milijardi novčića. Biti će prikazan 22. ožujka u Miami-u tokom Ultra Music Festivala, koji slavi svoj dvadeseti rođendan. Koji mjesec kasnije i od lipnja je svima dostupan preko Netflixa.

"What We Started" sadrži intervju sa također velikim poznatim DJ-ima iz oba svijeta, pa možete vidjeti i čuti, Tiesta, Richie Hawtina, Paul Oakenfolda, David Guettu, Ushera, Mobya, Richie Hawtina, Erick Morilla, Steve Angella.

Također, dobit ćemo odgovor na pitanje Seth Troxlera, "Kako je moguće da 17.-godišnjak bude na naslovnoj stranici elektroničke glazbe?".

Ne preostaje nam ništa drugo nego provjeriti trailer u prilogu ispod:

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2