Skip to main content
  • carl cox
  • 6.10.2012.

Carl Cox – Ibiza se promijenila

Autoritet na elektronskoj glazbenoj sceni koji je obilježio desetljeća Carl Cox progovara o promjenama koje su zadesile party otok Ibizu uspoređujući je s Hrvatskom i Las Vegasom.

Piše: 

Naslovna foto

carl cox

U posljednjem intervjuu koji je dao za DMC World Magazine, veliki Carl Cox objašnjava što se promijenilo na Ibizi, meki elektronske glazbe koju smo posjetili krajem rujna kao i sami se uvjerili da je još uvijek otok sreće, plesa, ljubavi i odlične glazbe. Cox je svoju svjetsku slavu izgradio upravo na Ibizi na kojoj je njegova dominacija vrlo očita.

Nigdje nije kao na Ibizi niti će ikada biti“ – zaključuje Cox kad su ga pitali da meku elektronske glazbe usporedi s relativno novim ljetnim hit destinacijama kao što je Hrvatska u kojoj je nastupao više puta od Zrća, Splita, Primoštena i Dubrovnika pa može povući paralele ili pak s Las Vegasom koji se nameće kao potpuno novo party središte u posljednje dvije godine.

ibiza space

Naravno stvari su drugačije, danas je Ibiza dostupnija pogledima javnosti, svi koriste tehnologiju fotografije i videa kojima približavaju doživljaj Ibize javnosti kao što proširuju osviještenost prema elektru i technu.

Cox kao veteran koji je s Ibizom prošao cijeli razvoj otvoren je prema svim novim promjenama, ali ima i zamjerke. One se prvenstveno odnose na činjenicu da se pojedine DJ zvijezde boje izaći iz svoje udobne zone miksanja u 2 sata koliko set traje pa se zato i ponavljaju iste "trake" i isti setovi.

S takvom kategorijom DJ-a dobijete ono što očekujete.“ – Cox se distancira od takvih kategorizacija i izbjegava imenovati ili vrijeđati svoje zvijezdane kolege, radije nudi ravnotežu s kojom s druge strane ima još toliko „old school DJ-a“ koji i dalje puštaju ono što žele i kad god to žele.

Carl Cox ove godine proslavlja desetu obljetnicu emitiranja Carl Cox Global glazbene emisije, a jubilarna 500. emisija bit će izvedena na ovogodišnjem ADE. Cijeli Coxov intervju za DMC World Magazine pročitajte ovdje.

{youtube}KhqnXZwMbYY{/youtube}

sea star mobile
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk