Skip to main content
  • 30.01.2016.

Čitav album snimljen isključivo na Gameboyu?!

Kako pretpostavljamo da se nisi spontano manifestirao na svijetu u stanju odraslosti i apsolutne pragmatičnosti života pretpostavljamo također da si u jednom trenu života tratio dane na Gameboy.

 
Maleni gadget, koji je proderao industrijom digitalne zabave i otvorio vrata mnogo kompleksnijoj braći i sestricama, obilježio je iskustvo djetinjstva čitave jedne generacije.
 
U Seattleu bazirani producent Graz odlučio je da je vrijeme za mali comeback i učinio s dječjom igračkom nešto do sada nezamislivo, producirao je čitav album s 8 traka isključivo na Nintendovom poklonu planeti. Na Bandcamp stranici tako je osvanuo uploadan album naziva Ravepunk. Sasvim poznata tehnologija postala je nevjerojatni protagonist ovog glazbenog ostvarenja, a zvuci koji su se urezali u tolika sjećanja razdoblja u kojem još nisi ni pomišljao na račune ili bilo kakve odgovornosti osim da se nalaziš s ekipom na igralištu u 6 usisat će te duboko usidreni u sjećanja pohranjena u neurone kojima nisi već dugo prošetao.
{youtube}iPI1IBc7IEA{/youtube}
 
Album je nastajao u periodu od studenog 2014. do rujna 2015. i to na putu prema i s posla, a Graz se koristio programom LSDj (Little Sound Dj). S ovim bazičnim paketom stvorio je kompleksne perkusije, preklapajuće se melodije i zanimljive glazbene izlete koji će srca svih onih koji su ikada posjedovali Gameboy pretvoriti u kašu raznježenosti.

 
Iako zastrašujuć na početku, sam program zapravo ima sve što vam je potrebno od punog sequencera, preko syntha, programabilnih govornih funkcija i već nasnimljene sampleove. Nakon što se savlada kaotična inicijacija korištenja čini se da je samo nebo granica (što je zapravo smiješna tvrdnja jer je ljudski otisak stopala i na Mjesecu).
 
Posjeduješ li još uvijek negdje na tavanu ili dubko u onoj "vrijeme ju je zaboravilo" ladici Gameboy i baš si tražio novi projekt za večeri kad ostaješ doma LSDj možeš kupiti ovdje, a sav bitan info za postavljanje nalazi se ovdje. Ostavljamo vas sa Grazovim osmoračnim inovativnim retro remek djelom. Mudri i kreativni vide mogućnosti gdje drugi vide ograničenja.
 
 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2