Skip to main content
  • 30.01.2016.

Stvori sam svoje trake u browseru s novom alatkom!

Šećete li redovno prostranstvima Klubske šanse su da u našim nedavnim druženjima niste propustili online Roland 909-ku, no imamo još nešto za surfere.

 
Internet je prekrasno magično mjesto na kojem živi sve od uputa kako da sagradiš svemirski brod ili kolibu do slika mačaka u šeširima i onih čudnih videa koji ti nimalo ne olakšavaju dihotomiju postojanja ili nepostojanja duhova ili sirena, ali tu je i kiberprostor (definiran kao onaj koji se nalazi nigdje i posvuda) u kojem možeš kanalizirati svog unutarnjeg producenta… ili jednostavno ubiti nekoliko sati ako je spor dan na poslu.
 
Pa vas poradi ovih razloga upoznajemo s Sampulatorom, relativno jednostavnim HTML5 produkcijskim alatom koji vam omogućava slaganje beatova uz pomoć sučelja koje nalikuje Appleovom GarageBandu. Sve što se od tebe zahtjeva je da skokneš na njihovu stranicu i tada je tvoja tipkovnica pretvorena u sampler. Svaki red tipki posvećen je specifičnoj kategoriji zvukova. Prva dva dodijeljena su perkusijama, treći elementima melodije svega od klavijatura do gitare, a posljednji vokalima ekipe kao što su Drake, Rick Ross i DJ Khaled.
{youtube}CE2ROaltOUs{/youtube}
 
Svoju traku slažeš tako da snimaš live s BPM-om koji ti odgovara i postoji i mogućnost naslojavanja sdo 5 snimaka koji se mogu također i izvaditi van kao samostalne, možeš ih staviti na mute ili brisati pojedine dionice, kao i mijenjati elemente unutar njih kada je skladba već snimljena.
 
Što je sve moguće stvoriti checkirajte na projektima već nasnimljenima na sightu kao "Malibu Forever" ili "5:50 AM", a svoj vlastiti projekt možeš sačuvati ulogiraš li se svojim Twitter računom, opcija čega je ponuđena u gornjem desnom kutu.
 
Sve ovo možeš zahvalti tvorcu Sampulatora, Stevenu Doyleu, koji ga je izgradio od temelja koristeći web audio AIPs i ručno kodirani JavaScript. Osjećaš li ikakvi inklinaciju doprinjeti donijeti u svijet nešto novo i svoje isprobaj Sampulator ovdje.
soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju