Skip to main content
  • 2.02.2018.

Cocooon za 19. sezonu seli iz Amnezije u Pachu!

Tamo na sunčanom španjolskom otoku gdje se dani i insolacija mjere ritmom, koji je okinuo kaskadnu romansu europske elektronike u pred-www. doba, došlo je vrijeme za metamorfoze, involucije i translokacije.

Piše: 

Za razliku od Kafkina paranoična mozganja o postajanju kukcem, ova metamorfoza stiže pod manje zoofilinim inklinacijama označavajući kraj jedne ere nakon 18 godina legendarnih ponedjeljaka u Amnesiji, jednih od onih uklopljenih u selektivno pamćenje svojih patrona, koji su odredili glazbenu teksturu Ibize.

Svena već znaš i više nego jednom si ga oslovio pojmom glave patrijarhalne techno loze, Papa. Preko pedeset godina na planetu odlomilo je tri i pol desetljeća za techno. Od starta u Omen clubu, preko nastupa u najznačajnijim planetarnim glazbenim punktovima i sasvim otvorene ekstrovertiranosti za pultom, predznaci mijenjanja globalne audiosfere prisutni su od početka. Inovativnost, nastrojenost na eksperiment, ljubav prema vinylu, opsesivne kvalitete produkcije dovode naposljetku do stvaranja čahure zvuka imena Cocoon , prisutne već 22 godine. Čahure štite i omogućuju rast onome krhkome unutra da bi se rascijepile i donijele u svijet nešto novo pa tako i Ibiza prima Cocoon u punoljetnoj šihti već 18 godina gdje kroz 4 mjeseca sezone kroz njena vrata prodefilira gotovo 100 000 techna gladnih stopala.

Onaj kojem je Frankfurt dodijelio priznanje za izvanredni doprinos kulturnom naličju grada, tako je ovoga puta na pročelju nove fuzije dvije goleme institucije preseljenjem, u legendu upisane, Cocoon rezidencije ne nove Pacha floorove u fuziji orijentiranoj na budućnost otoka. Najbolje stvari nastaju kada staro i prokušano evoluira kroz novu ideju i energiju. Ono što stagnira umire, ono što je fleksibilno nastavlja dalje prilagođavajući svoje margine trenutnom kontekstu, a inteligencija ideje, pothvata, osobe i cilja oduvijek je mjerena kroz sposobnost mutacije i prilagodbe. Nikako stranac floorovima Pache, u kojoj posljednjih godina nastupa sa Solomunom na njegovim +1 partijima, ipak označava pomicanje tektonike unutarnjeg techno kostura glazbene meke.

Sven je tako u Facebook objavi ove fuzije nagnuo šešir muzama promjene objasnivši motivaciju: "Promjena je jedina konstanta. Ibiza se nikada neće prestati mijenjati i neće niti Cocoon. U 2018. Pacha će biti naš novi dom. Nova Pacha. Ovo je metamorfoza pomnožena sa 2 i tako sam uzbuđen zbog ovog sudara vizija. Okrenimo ovu stranicu i dođimo na floor. S ljubavlju Sven".

Pa do novih stranica, novih nadolazećih proljeća, nagovještaja ljeta pod zvijezdama, novih elektroničkih avantura i istraživanja, uranjanja u sve lijepo što život nudi, do metamorfoza, evolucija i promjena  – osobnih, poslovnih i ritmičkih – ostanite nam sjajni!

https://www.cocoon.net/
https://www.facebook.com/COCOON.OFFICIAL
https://soundcloud.com/cocoonclubbing
https://www.instagram.com/cocoon_official/
https://twitter.com/cocoon_official

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk