Skip to main content
  • 25.06.2023.

Cortex Thrill nastupili na jubilarnom Legacy festivalu u Belgiji

Renomirani hrvatski duo podijelio je svoje dojmove nakon što su još jednom nastupili na belgijskom festivalu

Piše: 

Cortex Thrill su se vratili u Hrvatsku nakon što su još jednom nastupili pred belgijskom publikom, na jubilarnom desetom izdanju Legacy festivala. Kao i prošle godine, Legacy Festival kroz dva festivalska dana okupio je više desetaka tisuća partijanera koji su uživali u kvalitetnim zvukovima elektroničke glazbe.

Ovogodišnji Legacy Festival se održao na tri pozornice, a uz Cortex Thrill, nastupila su još legendarna imena poput Snap!, Roger Sanchez, Speedy J, Mauro Picotto, DJ Sash! i mnogi drugi. O samom festivalu, Cortex Thrill otkrivaju “Bilo je oko 27 tisuća posjetitelja i atmosfera je bila fantastična, a organizacija je bila dobra od kvalitetnog ozvučenja, čistoće plaže, ponuda raznih i dobrog lineupa.”

Glavna zvijezda ove godine je ipak Snap!, a nakon nastupa kultne grupe hrvatski duo ostao je oduševljen jer su trake poput “Rhythm Is a Dancer”, “Ooops Up”, “The Power” i drugi hitovi obilježili njihove tinejdžerske dane. “Priznajem, iako slušamo underground i radim elektroniku, svima srce jače kuca kad Penny Ford stane na podij. Jednostavno žena je super karizmatična, tom energijom s lakoćom preuzima publiku.”

Osim što su imali priliku nastupiti pred više desetaka tisuća partijanera, hrvatski duo je iskoristio priliku za umrežavanje s drugim kolegama DJ-evima koji su kako kažu bili izuzetno prijateljski raspoloženi. Cortex Thrill je dogovorio remix za JAY DEE-a, a sa CJ Bollandom će pripremiti singl.

Jubilarno izdanje festivala bilo je posebno i po tome što je Ivo T. Montina bio zaslužan za vizualni identitet, kao i za dizajn jedinstvene kolekcionarske boce “10 Years Legacy Festival Luxury Bottle” votke kojih je svega proizvedeno 5 komada, a cijena boce je 2000€.

O samom pronalasku inspiracije i kampanji komentira “U gotovo svim kulturama žuta boja predstavlja sunce, sreću i toplinu. S emocijama u srcu osmislili smo cijelu kampanju. Prihvaćen je i vizual za Legacy Festival 2024. tako da je već najavljeno sljedeće izdanje koje će se održati 14. i 15. lipnja 2024.

 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2