Skip to main content
  • 24.01.2024.

Cura i dečko uskoro kreću s 24-satnim performansom kojeg možete pratiti uživo

“24” je multiplatformni projekt, u kojem kroz 24 sata – 24 glazbenika i glazbenice neprestano sviraju improviziranu glazbu.

Piše: 

Naslovna foto

Neonski

Electropop duo Cura i dečko pripremaju 24-satni improvizacijski jam s 24 kolege i kolegice sa scene. Cura i dečko će biti budni 24 sata, a svako tri sata će im se pridruži neko novi od kolega u “jam sessionu”.

24-satni improvizacijski jam će biti prenošen uživo na Facebooku i YouTubeu, ali će se također moći pratiti i na licu mjesta na Sceni Ribnjak u Zagrebu. Program počinje danas u 16 sati te traje sve do sutra u 16 sati.

Program je neodređen žanrom, izmjenjuju se različiti instrumenti, predstavljajući sve skupine instrumenata, od digitalnih do tradicijskih. Glazba koja se proizvodi u potpunosti ovisi o glazbenicima koji su u trenutku u sesiji, za inspiraciju mogu koristiti komentare sa streama.

Kako se program može pratiti na online platformama, gledatelji komentarima raspravljaju o tome što svjedoče, uz moderatora koji potiče diskurz – a vokalni su umjetnici pozvani na korištenje njihovih komentara kao lirični sadržaj.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.