Skip to main content
  • 24.02.2024.

Danas se slavi International EBM Day. Pogledajte tko nastupa večeras u Zagrebu povodom toga!

Od 1981. i prvog singla grupe Front 242, dan EBM-a slavi se 24. veljače ili pod sloganom “International EBM Day”.

Piše: 

242 nas je opet pogodio točno na Maryjev rođendan! Povodom svega toga Mary vas poziva na njegov električni Art & Strategy party i zabavu u klubu Dva Osam, a za tu prigodu je okupio old school ekipu da s njim podijele pult. Uz njega kao rezidenta tu su sisački artist Cable Bends Steel koji će nastupiti uživo, Kalle (Musica Obscura) i Davor VE (Dark Devotion). Očekuje vas puno starog, novog EBM-a kao i slične novije glazbe i bendova plesnog alter disca i electro-industrial zvuka.

CABLE BENDS STEEL – LIVE / Sisak

Siniša Lupis je samozatajni glazbenik iz Siska koji je aktivan u radu glazbe još od početka 90-ih sa svojim projektima od kojih je najpoznatiji Cable Bends Steel. Uz stilski različite X_trackT i N/NOR, Cable Bends Steel je glavni glazbeni output glazbenika pod pseudonimom erehwoN. To je slojeviti, energičan EBM-electro-industrial s kojim dolazi u DVA OSAM.

DAVOR VE / Dark Devotion

Davor VE se vratio u DJ vode 2016. godine nakon duge pauze i od tada vodi program Dark Devotion. Nastupao je po nekim zagrebačkim alternativnim klubovima kao Spunk, Route 66, Močvara, GK Jabuka, a organizirao je DD partije u Spanku i Jabuci. Na međunarodnoj sceni zabiježio je nastup na new wave / EBM / goth festivalu Sinner’s Day, a ovo ljeto planira nastupati na W-Festivalu u Belgiji.

KALLE / Musica Obscura

Njegova aktivnost u udrugama poput CRO EBM United, kao i pokretanje programa poput Musica Obscura i Being Boiled, svjedoče o njegovoj predanosti stvaranju prostora za ljubitelje elektronske glazbe u Zagrebu i susjednim područjima. Kroz ove programe, pruža priliku različitim DJ-evima i glazbenicima da izraze svoju strast prema glazbi i podijele je s publikom. Također, njegova suradnja s drugim entuzijastima, poput Marije Buljeta i Damira Bajrovića, ukazuje na njegovu sposobnost povezivanja s ljudima i stvaranja zajednice koja dijeli istu strast prema glazbi.

MARY / Art & Strategy

Pionir elektronske, industrijske i alternativne scene u Hrvatskoj od početaka krajem 80-ih i početkom 90-ih, započeo je DJ karijeru u klubu KSET u Zagrebu ’88-’92. Sudjelovao je na ranim alter Torture Garden fetish partyjima 90-ih i kao gost na partyjima Technodrom u Klubu K4, Ljubljana ’90-’92. Ključan je u organizaciji legendarnih elektro koncerata u Zagrebu poput Dive aka The Klinik / Vomito Negro @ Jabuka ’91, Pankow @ Jabuka ’93, KK Records Tour @ SKUC-Pauk ’92. Član je kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata od ’90-ih do danas: TeHÔM, Principia Audiomatica, ex-Implant Code i novijeg Marythmetic. Osmislio je i bio rezident programa Art & Strategy u Sirupu, Tvornici Medici i KSET-u, s preko 30 godina DJ iskustva i više od 25 glazbenih produkcija. Njegova duboka ljubav prema elektronici inspirira ga na stvaranje jedinstvenih setova koji kombiniraju utjecaje EBM-a, industriala, techna, new beata, ambienta i eksperimentalne glazbe, predstavljajući Hrvatsku u pravom svjetlu diljem Europe.

Cijena ulaznice:

  • 5,50 € u pretprodaji
  • 7,00 € na ulazu u klub
  • 4,00 € za studente, uz predočenje X-ice, na ulazu u klub
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2